Slik sparer du strøm som Google

Slik sparer du strøm som Google

- Skru termostaten kraftig opp og kjøp nytt utstyr, anbefaler Google.

Mange har det så kaldt på datarommet at de må ta på seg ekstra klær.

Dette synes Googles energiansvarlig er meningsløst.

- Hos oss bruker ofte datarom-gutta skjorts og t-skjorte, sa Bill Weihl på Greennet-konferansen i San Fransisco denne uken.

Skru opp tempen

Han mener blant annet at man bør skru opp termostaten til 27 grader, slik at man bruker mindre strøm på nedkjøling.

Å ha et datarom med 27 grader i Norge, når det er 15 minugrader ute, er kanskje ikke ideelt for helsa. Men poenget er i alle fall at man ikke nødvendigvis må gå rundt og fryse blant serverne.

- Les på utstyret ditt. Kan serveren takle 30 grader, kan du skru opp varmen til minst 27 grader, mener Googles grønn it-ansvarlig.

Bruk plastgardiner

Weihl oppfordrer også it-sjefer til å holde den kalde luften som brukes til nedkjøling vekk fra den varme luften serverne lager.

Dette kan blant annet gjøres ved å lage tak over serverne, eller bruke plastgardiner ved inngangen, slik man har i noen dagligvarebutikker.

- Vi gjør dette også på mindre servernerom, fortalte Weihl under konferansen.

Kjøp nytt utstyr

Han slår også et slag for å bruke ubehandlet luft fra utsiden til nedkjøling, i tillegg til det som kommer fra kjølesystemet. Dessuten anbefaler han vannkjøling, som etteraper måten mennesket nedkjøler seg.

Weihls siste tips er å bruke virtualisering effektivt, lære seg strømstyrings-mekanismene som ligger i serverne og investere i nytt utstyr.

- I nesten alle tilfeller vil det være verdt pengene å kjøpe mer effektive komponenter, mener han.

Komponenter