Slik sporer du pakker med iPhone

Slik sporer du pakker med iPhone

Med applikasjonen Leveringer kan du spore pakker bestilt på nettet, både fra utlandet og i Norge.

Leveringer (Delivery Status touch) heter iPhone-programmet som lar deg spore pakker som er på vei til deg i posten. Programmet har støtte for de største leveringstjenestene, FedEx, DHL, TNT og vår egen Posten Norge. Du kan også spore bestillinger fra store nettbutikker som Amazon og Apple Store.

Når du starter applikasjonen på iPhone, får du en oversikt over statusen på leveransene dine, og den teller ned til estimert leveringsdato (se artikkelbildet).

For å legge til en leveranse, trykk på Rediger nederst til høyre. Trykk deretter på pluss-tegnet nederst til venstre. Når du skal skrive inn sporingsinformasjon, må du velge hvor pakken kommer fra, og du må gi pakken et beskrivende navn og fylle inn sendingsnummer.

Et lurt triks kan være å kopiere sendingsnummeret fra en e-postmelding e.l. slik at du slipper å fylle inn det lange nummeret manuelt. Trykk på Arkiver for å lagre pakken din.

Tilbake til hovedsiden. Når du trykker på en leveranse, får du opp mer informasjon om forsendelsen. Du kan få enda mer opplysninger om pakken på firmaets nettsider (Vis detaljer online) og du kan se hvor pakken din befinner seg på et kart (Vis kart).

GUIDE:

Følg engelsk fotball på iPhone

Kartfunksjonaliteten fungerer ikke helt som den skal, faktisk så viste den alle pakkene våre sendt fra Posten feil. En pakke sendt til Oslo havnet i Nederland på kartet, mens en annen Oslo-pakke befant seg i Mexico. Programmet beregner plasseringen ut fra postnummer og poststed, derfor er det ikke sikkert at den skjønner hvor "0506 OSLO" er uten videre.

Kartproblemer til tross, programmet er svært kjekt for oss som alltid venter utålmodig på pakker i posten.

Programmet er laget av Junecloud, som også har en tilsvarende skrivebords-«widget» som fungerer på Mac OS X 10.4 eller høyere.

iPhone-applikasjonen koster 17 kroner og kan kjøpes fra App Store her.

Les om: