Slik synker du Google-kalenderen med iPhone

Slik synker du Google-kalenderen med iPhone

Det er enkelt å sette opp Google-kalenderen på din iPhone, iPod touch eller iPad. Vi viser hvordan.

Undertegnede er storbruker av Google Kalender. I tillegg til min personlige kalender har jeg blant annet opprettet en egen aktivitetskalender for barna, samt at vi har en redaksjonskalender for PC World- og Macworld-redaksjonen.

Jeg abonnerer også på noen åpne eventkalendre. Aktivitetene vises samtidig i Google Kalender, med ulike farger for å vise hvilken kalender det er snakk om.

iPhone har kanskje ikke den beste kalenderapplikasjonen på markedet. Dersom du har en Google-kalender som du har lyst til å kunne kikke raskt i og enkelt kunne legge inn nye kalenderhendelser mens du er på farten, kan det være praktisk å sette opp synkronisering mellom Google Calendar og kalenderen i iPhone.

For deg som bruker iPhone-kalenderen, kan det være svært praktisk å heller bruke Google Kalender for å skrive inn litt lengre kalenderhendelser, eller kanskje for å kopiere informasjon fra et annet program inn i kalenderen.

Kun én Exchange-konto?

Vi skal guide deg gjennom konfigureringen, trinn for trinn. Gå til Innstillinger -> E-post, kontakter, kalendere. Trykk på «Legg til konto». Velg «Microsoft Exchange»-logoen.

Dersom du ikke har iPhone OS 4, er det maksimalt mulig å bruke én Exchange-konto på iPhone. Dersom du allerede har satt opp en Exchange-konto på telefonen vil du få en melding om at det kun er én konto som kan konfigureres.

Fyll ut skjemaet med innstillinger. Skriv inn e-postadresse. «Domene» lar du stå blankt. Under «Brukernavn» skriver du inn hele ditt Google-brukernavn, inkludert @gmail.com. I beskrivelsesfeltet kan du for eksempel skrive Google Exchangesync.

Trykk på «Neste». Velg «Godta» når du får melding om at sertifikatet ikke kan verifiseres. Det har ingen betydning. Nå skal du skrive inn navnet på tjeneren, som er m.google.com.

Du kan miste data!

Du kan velge å synkronisere både e-post, kontakter og kalender. Men når du synkroniserer kontakter, kan du risikere å miste eksisterende kontakter. For sikkerhets skyld kan du ta en backup av din iPhone via iTunes.

Hvis du velger å beholde eksisterende kontakter på din iPhone får du beskjed om at du kan får duplikater, med spørsmål om du ønsker å beholde dem eller kansellere.

Gjør Google klar for synkronisering

Det første du nå gjør er å starte Safari fra iPhone for å bestemme hvilke kalendere som skal synkroniseres.

Gå til m.google.com/sync.

Siden som mest sannsynlig kommer opp nå, er totalt misvisende. Den sier nemlig at Google Synkronisering ikke håndteres på enheten. Alt du trenger å gjøre er imidlertid å trykke på «Endre språk», og velge «English US»...

Dermed er tjenesten tilgjengelig. Hvis ikke Google ser at du er pålogget, trykker du på «Sign In». Nå skal du få opp enheten din, og kan krysse av inntil 25 kalendre som skal synkroniseres.

Kontinuerlig synkronisert

Det du må bestemme deg for nå er hvordan du vil synkronisere. Gå til Innstillinger -> E-post, kontakter, kalendere. Det finnes tre metoder:

Push: Google sender fortløpende nye data til telefonen. Push øker batteriforbruket, men sikrer at kalenderne til enhver tid er i synk.

Hent: Du kan velge at telefonen tar kontakt med Google-serverne for å etterspørre ny kalenderinformasjon hvert kvarter, hver halvtime eller hver time.

Manuelt: Kontoen søker kun etter oppdateringer når programmet er i bruk.

iPad

Konfigureringen av iPad er litt forskjellig, ettersom den store skjermflaten gjør at du ikke trenger like mange dialogbokser. Informasjonen du skal fylle inn er imidlertid den samme. Kalenderen på iPad-en er en vanvittig bra applikasjon, som gir veldig flott visning av både dag, uke og måned.

Hvis du har både en iPhone eller iPod touch og en iPad kan du synkronisere begge enhetene med Google Kalender, slik at begge enhetene er i synk.

Komponenter