Slik unngår du søppelpost

Slik unngår du søppelpost

Gå i skjul for onde søkeroboter som er ute etter e-postadressen din.

Du kan kamuflere e-postadressen din på nettet slik at du unngår å bli begravd i søppelpost.

Hvis du skriver e-postadressen din på nettet, i et forum eller på en blogg, så har du sikkert opplevd å bli spammet med søppelpost i ettertid.

LES OGSÅ:

Europa størst på søppelpost

Gjem deg for robotene

Datakriminelle har nemlig laget smarte søkeroboter som automatisk tråler rundt på nettet og samler e-postadresser som de kan sende søppelpost til. Derfor kan det være en dårlig idé å oppgi e-postadressen din på nettet, med mindre du har et skikkelig effektivt søppelpostfilter i innboksen din.

Du har sikkert også lagt merke til at folk forsøker å skjule sin e-postadresse for søkeroboter ved å skrive adressen for eksempel på denne måten: ola.normann ((alfakrøll)) epost . no, isteden for ola.normann@epost.no.

LES OGSÅ:

Lev videre på internett etter døden

Elegant metode

Men det finnes mer elegante måter å lure søkerobotene på, og et godt eksempel er hidetxt.com.

Her skriver du for eksempel inn e-postadressen din, som hidetxt.com dermed omgjør til et bilde. E-postadressen din er fortsatt synlig, men søkerobotene kan ikke avkode bildet og kan derfor heller ikke snappe opp e-postadressen din. Dermed er det mindre sjanse for at du får innboksen bombardert med tilbud om penisforlengelse, Viagra og Rolex-klokker.

Det er flere måter å få satt bildet inn i bloggkommentarer, nettfora og andre steder. Det enkleste er å kopiere lenken som hidetxt.com spytter ut til deg når du har skrevet inn e-postadressen din. Deretter limer du simpelthen lenken inn der hvor du vil publisere e-postadressen.

Du kan også laste ned bildefilen eller lenke direkte til den.

Denne metoden er naturligvis smart til e-postadresser, men kan også brukes hvis du for eksempel skriver noe av privat karakter som du kanskje ikke ønsker at Google eller andre søkemotorer skal indeksere.

LES OGSÅ:

Sosial manipulering - slik blir du lurt

Oversatt etter en original artikkel skrevet av Mikkel William Nielsen hos PC World Danmark.