Slik utnytter du iPhone-søket

Slik utnytter du iPhone-søket

En nyhet i iPhone OS 3.0 var muligheten for å søke på tvers av iPhone - dette åpner for mange muligheter.

Søkefunksjonen var kanskje ikke det som fikk mest oppmerksomhet under lanseringen av iPhone OS 3.0, men den er faktisk ganske nyttig. På den ene siden, selvfølgelig, muligheten for å søke etter informasjon på telefonen. Dette kan være tekstinformasjon i e-post, kalender og notater, navneinformasjon blant kontaktene, iPod-spor og programmer.

Spotlight-søkefunksjonen på iPhone er en egen skjerm "til venstre" for hjem-skjermen. Med andre ord skubber man visningen mot venstre. Et søkefelt vises. En snarvei for å komme til søkefunksjonen er ved å trykke hjem-knappen mens man står i hjem-skjermen - med andre ord trykke to ganger på hjem-knappen dersom man står i en annen skjerm.

Dette åpner for en litt annerledes tenkning på hvordan man setter i gang visse prosesser. Vanligvis ville man åpne opp Mail-programmet, velge en konto, opprette en ny melding, og deretter velge adressaten. Søkefunksjonen kan snu dette opp-ned: Søk opp og åpne adressaten, velg e-post-adressen og det opprettes en ny melding.

Tilsvarende for programmer - spesielt om man har mange. I stedet for å bla skjerm etter skjerm etter skjerm for å finne programmet du leter etter, så kan du trykke "hjem" en eventuelt to ganger, skrive inn noen bokstaver fra navnet, og starte programmet rett fra Spotlight. En app-launcher, med andre ord.

Og hovedargumentet er kanskje det at alt dette kan gjøres med utgangspunkt i samme sted - enklere blir det ikke. Se en video-demo fra OS 3-lanseringen under:

Les om:

Komponenter