Slik vil Acer til topps i Norge

Slik vil Acer til topps i Norge

Nettbrett og felles brukersnitt skal gjøre Acer større enn HP.

Preben Fjeld, norgessjef i Acer, sparer ikke på kruttet for sine mål i det norske markedet for bærbare pc-er:

- Vi nærmer oss posisjonen som verdens største pc-leverandør av bærbare pc-er. Uten tvil skal vi bli nummer én i Norge og Norden også, sier han til Finansavisen.

Tall fra Gartner viser en jevn vekst siden 2002. Acer har gått fra en global markedsandel innen hele pc-markedet på 3 prosent til 13 prosent i årets andre kvartal.

I løpet av det siste året har Acer gått forbi Dell, som nå har 12,4 prosent av markedet, mens markedslederen HP selger 17,4 prosent av verdens pc-er.

Nettbrett på trappene

Innen bærbare pc-er suste Acer forbi Dell allerede i 2007. I årets andre kvartal ligger Acer og HP omtrent likt, begge med rundt 18 prosent av det globale markedet.

Nå kommer også Acer på banen med nettbrett. Lanseringsdato, spesifikasjoner og pris skal formidles fra produsenten i november.

Skal gi ut skall

Planen videre er å ta i bruk et eget skall som kjører på toppen av operativsystemet og gir Acers nettbrett, minibærbare, bærbare og smarttelefoner et felles brukersnitt.

- Vi har laget et skall som gjør at man finner filer og programmer gjennom samme grensesnitt, uansett enhet, sier Semmy Levit, Acer-direktør for Norden, Baltikum og Storbritannia, til Finansavisen.

Brukerne skal med enkle grep kunne slå av skallet om de heller vil bruke grensesnittet til Windows, Android eller hva enn som ligger i bunn.