Slipper Kindle Touch 3G utenfor USA

Slipper Kindle Touch 3G utenfor USA

Nå blir det enklere å skaffe seg en Kindle Touch i Europa.

Amazon lanserte første utgave av sin e-bokleser Kindle like før jul i 2007, og i løpet av bare noen timer solgte de alt de hadde på lager. Siden den gang har nettbutikkens e-bokleser seilt opp som den desidert mest populære. Kombinasjonen av en leseplate som fungerer glimrende både innendørs og ute i sollyset, og et gigantisk utvalg av både billige og gratis bøker har vist seg å være en suksessoppskrift.

Siden 2007 har det dukket opp fire generasjoner Kindle, hvorav den siste også kommer i en utgave med trykkfølsom skjerm. Fjerde generasjon ble lagt ut for salg i november i fjor, men kun i USA. Så langt har man derfor måtte ta et par omveier for å skaffe seg en Kindle Touch her til lands.

Denne uken meldte imidlertid Amazon at det nå er mulig å kjøpe Kindle Touch med 3G-støtte nesten uansett hvor du måtte befinne deg i verden - Kindle Touch gjøres tilgjengelig for 175 av verdens 196 land. Det vil være mulig å bestille den enten fra Amazons amerikanske nettside, eller du kan ta turen innom Amazons nettsider i England, Tyskland, Frankrike, Italia eller Spania. For nordmenn vil nok kanskje den engelske Amazon-butikken være det greieste valget.

Som med tidligere Kindle-modeller kommer også Touch i to utgaver, med kun wlan-støtte eller med 3G i tillegg. 3G-bruken er inkludert i prisen, og lar deg laste ned bøker selv om du er ute på reise uten tilgang til et trådløsnett.

Kindle Touch 3G er utstyrt med en skjerm på seks tommer og veier 220 gram. Skjermen viser ikke farger, men fremstår nesten mer som digitalt papir. Det gjør at det fungerer vel så godt å sitte med en god bok inne i godstolen, som ute i parken eller på stranda en varm sommerdag. Det er plass til å lagre opp til 3 000 bøker på internminnet, og batteriet sies å vare opp til to måneder før det er på tide å lade det igjen.

Prisene for Kindle Touch 3G vil variere noe fra land til land. Velger du å handle fra Amazone engelske nettbutikk må du ut med 109 pund for wlan-utgaven av Kindle Touch, mens 3G-versjonen koster 169 pund. Det tilsvarer henholdsvis omtrent 1 000 og 1 550 norske kroner. I tillegg kommer frakt og gebyrer. Velger du heller å bestille fra den amerikanske Amazon-butikken er prisene 139 dollar (800 kroner) for wlan-utgaven og 189 dollar (1 100 kroner) for 3G-modellen.

Les om:

Komponenter