Slutt på MobileMe- og iWork-rabatter

Slutt på MobileMe- og iWork-rabatter

Sterke rykter om at oppgradering er like rundt hjørnet.

Apple har opphevet rabattordningene for MobileMe-tjenesten og for den integrerte kontorprogram-pakken iWork. Dette forsterker ryktene om at omfattende oppgraderinger er i anmarsj.

Det er en kilde internt hos Apple som har lekket informasjon om dette til Mac-nettstedet 9to5Mac . Rabattordningene for MobileMe og iWork-pakken er fjernet med virkning fra 18. april.

30 dollars rabatt

For amerikanske kunder var rabatten på 30 dollar hvis en kunde kjøpte et MobileMe-abonnement sammen med en ny Mac eller en iOS-enhet, det vil si en iPad, iPhone eller iPod touch – full pris på ett års MobileMe-abonnement er 99 dollar. Tilsvarende var rabatten også 30 dollar hvis man bestilte en iWork-pakke sammen med en ny Mac.

Det har lenge gått rykter om en omfattende endring av MobileMe-tjenesten. I februar ble det kjent at man ikke lenger fikk kjøpt tjenesten hos Mac-forhandlere, som tidligere leverte abonnementet i form av en «programpakke» i boks med en tilhørende cd-plate. Nå kan MobileMe bare bestilles online.

På de norske Apple-nettsidene finner du informasjon om MobileMe-tjenesten her .

Ryktene går ut på at Apple kommer til å relansere MobileMe-tjenesten med store forbedringer enten i slutten av april eller i juni, når Apples store utviklerkonferanse går av stabelen. Tjenesten vil da blant annet få en ny funksjon med musikk-streaming, ifølge ryktene.

Det faktum at rabattordningen nå fjernes tolkes av observatører som et nytt tegn på at MobileMe kan bli en gratis-tjeneste fra Apple, selv om det også er en viss skepsis mot akkurat den teorien.

iWork uendret siden 2009

En av grunnene til at det nå går sterke rykter om at iWork-pakken – med programmene Pages, Numbers og Keynote – snart vil bli kraftig fornyet, er at Mac-utgaven av pakken ikke er blitt revidert siden i 2009, bortsett fra de sedvanlige sikkerhets- og stabilitetsoppdateringene.

I mellomtiden har Apple lansert en iOS-utgave av programpakken og angivelig brukt mye av sine iWork-utviklingsressurser på iOS-versjonen, mens Mac-utgaven nærmest har fått seile sin egen sjø forholdsvis lenge.

Opphøret av rabattordningen for iWork-kjøp bidrar altså til å forsterke ryktene om en oppgradering av iWork-programmene, selv om 9to5Macs kommentator understreker at dette neppe betyr at vi kan vente oss en gratis iWork-pakke.

iWork-pakken koster i dag 790 kroner inklusive mva. hos Apple Store, mens MobileMe-abonnement for norske brukere er oppgitt i euro: 65,29 euro for ett års medlemskap (tilsvarer cirka 508 kroner).