Slutt på stasjonære XPS

Slutt på stasjonære XPS

Dell kutter ut stasjonære i XPS-serien til fordel for heftige spillmaskiner fra Alienware.

I et forsøk på å styrke Alienware-navnet velger Dell å legge ned den stasjonære biten av XPS-serien. Dell kjøpte opp Alienware i 2006, et selskap som lager pc-er beregnet på spillineteresserte og andre med svært høye krav til ytelse. XPS-serien er rettet mot den samme kundegruppen, noe som innebærer at Dell dermed på mange måter konkurrerer med seg selv.

Både XPS-serien og maskinene fra Alienware er utstyrt med det heftigste innen maskinvare, og spesielt beregnet for de nyeste og mest krevende spillene på markedet. Det innebærer at maskinene gjerne er utstyrt med firekjerneprosessorer, ekstra mye minne og opp til flere av de kraftigste grafikkortene som er å oppdrive. Selvsagt til en pris som gjerne er flere ganger så høy som det en må betale for vanlige stasjonære.

Nå ser det ut til at Dell vil gå bort fra å produsere stasjonære maskiner i XPS-serien, og heller satse på å bygge opp Alienware som spillernes førstevalg når det gjelder stajonære for spill. Strategien med å gå over fra to serier spillmaskiner til en, er en del av Dells strategi for å stjele tilbake markedsandeler fra erkerivalen HP, som gikk forbi Dell i salgstall i løpet av fjoråret.

Allerede i løpet av juni starter Dell å fase ut XPS-maskinene, og i løpet av ikke lang tid vil Alienware være Dells eneste tilbud til spillinteresserte. Det er i første omgang kun snakk om å kutte ut XPS-maskinene i USA. Her i Europa ser det ut til at det vil ta noe lengre tid før vi får slått kloa i de ettertraktede og ganske spesielle Alienware-maskinene.

Les mer hos Wall Street Journal.