Små endringer i neste Windows Server

Små endringer i neste Windows Server

Serverversjonen av Windows 7 blir kun en mindre oppdatering av Windows Server 2008. Går det samme vei med klientversjonen?

Microsoft har avslørt at navnet til serverversjonen av Windows 7 blir Windows Server 2008 R2, skriver IDG Sverige. Historisk sett forbindes ekstensjonen R2 med kun et fåtall nye funksjoner, og dermed ser det ut til at vi ikke kan forvente all verdens av nye muligheter neste generasjon serversystem fra Microsoft.

LES OGSÅ: Ny sniktitt på Windows 7

Opplysningene har ført til en del spekulasjoner rundt utviklingen av oppfølgeren til Windows Vista, som foreløpig har fått navnet Windows 7.Spørsmålet er om det blir noe særlig nytt å spore i det kommende systemet.

Steven Sinofsky, ansvarlig for utviklingen av Windows 7, har tidligere sagt at Microsoft ikke kommer til å gjøre noen større endringer i operativsystemets kjerne, men at det likevel vil være snakk om en helt ny versjon av Windows.

Selskapet skriver på sin Server Roadmap-side at en mindre oppdatering for servere ikke krever at kunden gjør noen større funksjonstester enn det som er nødvendig når man ruller ut en ny service pack.

LES OGSÅ: Vista kan koste Microsoft dyrt

Det forventes at Microsoft vil gå igjennom en del tekniske detaljer rundt Windows 7 under selskapets Professional Developers Conference i slutten av oktober.

Komponenter