Smålekkert fra Lian Li

Smålekkert fra Lian Li

Nye mini-ITX-modeller.

Man trenger nødvendigvis ikke et monster av kabinett for å sette sammen en svært kraftig pc med flere SSD-er, flere disker og kraftig grafikkort.

Utvalget av mini-ITX-hovedkort har økt kraftig de siste par årene - spesielt Asus og Gigabyte har her kommet med flere modeller for blant annet Intels Core i5- og i7-serie av prosessorer og basert på de nyeste brikkesettene.

Går man noen få år tilbake var mini-ITX en formfaktor som i hovedsak ble benyttet til "enkle" prosessorer - som VIAs C7-serie og Intel Atom, eventuelt Intels prosessorer for bærbare pc-er.

LES OGSÅ:

GUIDE: Stue-pc det beste?

PC-Q27 og PC-Q28

Lian Li har lansert to nye modeller for mini-ITX-formfaktoren. Begge er - i tro Lian Li-tradisjon - laget av aluminium og har et enkelt og stilrent ytre design.

PC-Q28 er her toppmodellen og måler cirka 23 x 31 x 35 cm. Av diskbrønner finner man én 5,25"-brønn, fire 3,5"-brønner og én 2,5"-brønn. I tillegg er det også plass for å montere inn to ekstra 3,5"-disker og en 2,5"-disk - dette gjøres ut i fra det vi kan forstå ved å ofre 5,25"-brønnen. Avkjøling er via medfølgende vifter på 140 og 120 mm.

Kabinettet gir mulighet for grafikkort på opptil 29 cm.

LES OGSÅ:

Lokmotiv-pc fra Lian Li

PC-Q27 er litt enklere. Størrelsen er cirka 20 x 30 x 24 cm. Det er plass til fire 3,5"-harddisker, samt at det er en 2,5"-brønn i bunnen av kabinettet. Også her kan 5,25"-brønnen benyttes for å gi plass disk eller SSD.

PC-Q27 leveres uten vifter. Og med for eksempel en løsning basert på Intel Atom eller AMD Fusion kan det være mulig å bygge vifteløse systemer basert på kabinettet. Det er imidlertid også plass til en 120 mm vifte hvis kabinettet skal benyttes til mer krevende pc-konfigurasjoner.

Begge kabinettene støtter standard ATX-strømforsyninger - dette i motsetning til en del andre mini-ITX-kabinetter som er designet for mindre strømforsyninger - for eksepel i SFX-formfaktor.

Kabinettene kan leveres i sort eller aluminiumsfarvet.

På det norske markedet er prisen for PC-Q27 på i overkant av 500 kroner inklusive mva. For PC-Q28 er prisen cirka 850 kroner.

Mer informasjon: www.lian-li.com

LES OGSÅ:

Hovedkort for fleksibel stue-pc

Les om: