Smart diskdokk vokser

Smart diskdokk vokser

Sharkoons Quickport for 2,5- og 3,5-tommers harddisker øker i størrelse.

Den tyske tilbehørsprodusenten Sharkoon har nettopp lansert en ny og oppdatert versjon av deres hendige og smarte diskdokk. Sata Quickport Duo er en forbedret versjon av Quickport, som vi tidligere har testet og var svært fornøyd med.

Quikport-dokkene er noe så enkelt som en harddiskholder som lar deg koble løse harddisker til pc-en på en enkel og rask måte. Løsningen er koblet til pc-en via enten usb eller esata og er kompatibel med både 2,5- og 3,5-tommers harddisker med sata-grensesnitt.

Der den tidligere versjonen kun lot deg koble til en harddisk, gir Quickport Duo muligheten til å koble til to harddisker på samme gang. Grensesnittene for tilkobling til pc-en er usb eller esata, hvor sistnevnte etter alt å dømme gir best ytelse. Quickport Duo er utstyrt med to esata-tilkoblinger, slik at hver harddisk i praksis fungerer som om den var koblet til internt i pc-en.

Sharkoon Quickport bør ideelt sett ikke benyttes som en fast løsning for tilkobling av løse harddisker, da selve harddiskene står utsatt til. Til å hente ut og laste over data til ekstra harddisker, eller som verktøy for å hente ut data fra gamle harddisker, fungerer løsningen derimot ypperlig.

Et alternativ til Quickdock er Sharkoons enda enklere variant Drivelink, som du kan lese test av her.

Les om: