Smart SSD fra Buffalo

Smart SSD fra Buffalo

Også Buffalo satser nå på SSD-er, og vil snart tilby modell som også kan kobles til via usb.

Japanske Buffalo har lansert en SSD som kombinerer både Serial ATA- (3 Gbps) og USB 2.0-grensesnitt. Bakgrunnen for usb-tilkoblingen er blant annet for at man enkelt skal kunne konvertere fra harddisk og SSD i sin bærbare, og Buffalo leverer også med programvare for å overføre alle dataene (Acronis TrueImage). En slik løsning med usb-grensesnitt gjør det også enklere å få tilgang til dataene hvis den bærbare pc-en ikke vil starte opp.

LES OGSÅ: TEST: 10 SSD-er: Hvilken SSD skal du velge?

SSD-en er basert på JMF612-kontrolleren fra JMicron. Denne kontrolleren skal ikke ha de samme problemene som andre kontrollere fra JMicron som har blitt brukt i en del rimeligere SSD-er.SSD-en har 64 megabyte hurtigbuffer og vil leveres med kapasitet på 32, 64, 128 og 256 gigabyte. SSD-en støtter også Trim-kommando under Windows 7. Dette skulle bety at SSD-en klarer å holde høy ytelse også etter at den har vært i bruk en god stund.

Buffalo har fra før også en rekke eksterne SSD-er med USB 2.0-grensesnitt. Det skal imidlertid påpekes at USB 2.0 blir en stor flaskehals forden potensielle ytelsen for eksterne SSD-er. Hastigheten for SSD-en er oppgitt til over 180 megabyte i sekundet for sekvensielle operasjoner.

LES OGSÅ: TEST: Buffalo TeraStation III - Effektiv kontor-NAS?

Les om: