Smartere og mindre vaskerobot

Smartere og mindre vaskerobot

iRobot starter året med en krympet og forbedret vaskerobot.

Om du er som oss hater du både å støvsuge og vaske gulvene hjemme. Dessverre er det noe som må gjøres, og det både titt og ofte - med mindre du liker å leve i støv og møkk.

Vi valgte i høst å sette bort jobben med å støvsuge gulvene til en nyinnkjøpt støvsugerrobot fra iRobot, noe du kan lese mer om i vår test av iRobot Roomba 563, og har ikke angret i ettertid. Det har vært et par trøblete opplevelser, men det skyldes egen dumhet, fremfor problemet med selve roboten. Et tips er å ikke la garnnøster eller gavebånd ligge på gulvet i det Roomba-en skal sette i gang å jobbe.

TEST: iRobot Roomba 563 Pet Series - La roboten ta støvsugingen

For de som i tillegg vil unngå å vaske gulvene tilbyr iRobot også en vaskerobot kalt Scooba. Til nå har denne rent utseendemessig minnet mye om støvsugermodellene, men det skal det bli en endring på.

Vaskerobot til små boliger

I dag melder nemlig iRobot at de i løpet av vinteren vil slippe en ny vaskerobot. Den nye Scooba 230 er omtrent halvparten så stor som forrige modell, og skal ifølge selskapet også være et par hakk smartere og mer effektiv.

Størrelsen er krympet fra en diameter på omtrent 37 centimeter til like over 16 centimeter. Høyden er nesten uendret, fra ni til 8,75 centimeter, dermed skal den fortsatt være i stand til å vaske under de fleste sofaer og andre lave møbler.

Roboten vasker i tre steg i det den farer over gulvet. Først legges det på vann eller vaskemiddel, like bak følger børtster som skal løsne skitt, før en nal med støvsugerfunksjon suger det møkkete vannet tilbake inn i roboten. Scooba har plass nok til vann og vaskemiddel til å vaske omtrent 15 kvadratmeter i en omgang, den er altså ikke egnet til å vaske en hel etasje i et vanlig hus eller en hel leilighet uten litt tilsyn og bytte av vann. Til et par rom bør den imidlertid fungere kurant nok.

I likhet med de andre rengjøringsrobotene fra iRobot har Scooba sensorer som hindrer den fra å kjøre hardt i veggen eller å snuble utfor trapper og kanter. Prisen ser ut til å havne på omtrent 300 dollar i USA, noe som sannsynglivis vil gi en pris på rett rundt 3 000 kroner her til lands.

Les vår test av forrige versjon av iRobot Scooba her.