Smugoppgradering av Mac Pro

Smugoppgradering av Mac Pro

Nå kan du kjøpe Mac Pro med enda heftigere prosessor. Men det koster skjorta.

I slutten av oktober ble iMac-serien til Apple oppdatert, og kort tid etter lansering viste tester fra Macworld Lab at toppmodellen med Core i5-prosessor (og Core i7) var raskere enn begge de to stasjonære Mac Pro-maskinene.

Det var derfor ventet at en oppgradering av Mac Pro var på trappene. Og før helgen gjorde Apple en oppgradering av Mac Pro. Noen store nyheter er det imidlertid ikke snakk om.

Inngangsmodellen av Mac Pro kan nå fås med en firekjerners Xeon-prosessor på 3,33 gigahertz og opptil fire harddisker på 2 terabyte. Prosessor-konfigurasjonen koster en ekstra 10 080 kroner, så det hjelper kanskje lite at inngangsmodellen er satt ned fra 20 990 til 19 990 kroner inkl. mva. Toppmodellen er for øvrig satt ned fra 27 990 til 25 990 kroner inkl. mva.

Nyhetene innebærer trolig at det kommer til å drøye noen måneder innen vi får se en større oppgradering av Mac Pro, skriver Macworld.se. Ifølge ryktene har Apple planer om utstyre maskinene med Intels kommende Gulftown-prosessorer.

Xserve skal også ha fått en mindre oppgradering, og kan nå bestilles med opptil tre harddisker på 2 terabyte hver. Dessuten er det mulig å velge minnebrikker på 4 gigabyte, noe som betyr at man kan stappe inn hele 24 gigabyte minne i inngangsmodellen og 48 gigabyte i toppmodellen.

Les om: