Snart 3dmark for nye DirectX?

Snart 3dmark for nye DirectX?

Futuremark jobber med en ny versjon av testprogrammet 3dmark, denne gang tilpasset DirectX 11.

Med Windows 7 kom også den nye versjonen av DirectX, som nå er oppe i versjon 11. Omtrent samtidig kom også de første grafikkortene som støtter den nye versjonen, og de nye mulighetene den gir for forbedret grafikk.

De første spillene som benytter seg av teknologien er ventet i løpet av kort tid, og nå bekrefter også Futuremark at de jobber med programvare som benytter seg av de nye mulighetene DirectX 11 og de nye grafikkortene gir.

3dmark er et såkalt syntetisk testprogram, hvor alt som skjer allerede er fastsatt på forhånd. Slike programmer gir ikke et like troverdig testresultat som om man bruker spill til å teste med, men 3dmark-programmene gir uansett en svært god pekepinn på hvor godt en pc vil fungere til spilling. Samtidig gjør de fastsatte testrutinene i 3dmark det langt enklere for brukere verden over å sammenligne resultater for å se hvem som har den sprekeste pc-en.

Nøyaktig når den nye versjonen av 3dmark vil være klart er ennå ikke sikkert, Futuremark har nemlig kun bekreftet at de jobber på spreng med å lage den. Det er imidlertid mye som tyder på at det fortsatt kan ta litt tid før 3dmark for DirectX 11 er klar for nedlasting.

Et element som gjør at Futuremark nok fortsatt må vente en stund, er at det per i dag kun er én produsent som har DirectX 11-kort i salg. For at testprogrammet skal være interessant kreves det at man kan teste forskjellige type maskinvare opp mot hverandre. Per i dag er det kun AMD som selger DirectX 11-klare grafikkort, og mye tyder på at det fortsatt kan være en god stund å vente før Nvidia får sine nye grafikkort ut på markedet. Til sammenligning kom 3dmark Vantage, med støtte for DirectX 10, først i salg omtrent ett år etter at de første grafikkortene med støtte for teknologien var i salg.

Det hjelper nok heller ikke stort at Futuremark i disse dager jobber for fullt med å få ferdig sitt første skikkelige spill. Shattered Horizon er et skytespill som foregår i en Sci-Fi-setting, og det er ikke umulig at store deler av selskapets ressurser legges i nettopp å få ferdig dette spillet.

Les om: