Snart bedre Flash på Mac?

Snart bedre Flash på Mac?

Apple åpner opp for maskinvareakselerasjon for Flash og andre tredjepartsprogrammer.

Adobe og Apple krangler over Flash på iPhone og iPad, men når det gjelder Mac OS X er fremtiden litt lysere.

Apple har nemlig lagt ut et teknisk dokument på sine nettsider som beskriver hvordan tredjepartsutviklere nå kan benytte seg av maskinvareakselerasjon på avspilling av video (h.264) med kompatible grafikkort i Mac OS X.

"The Video Decode Acceleration framework is a C programming interface providing low-level access to the H.264 decoding capabilities of compatible GPUs such as the NVIDIA GeForce 9400M, GeForce 320M or GeForce GT 330M. It is intended for use by advanced developers who specifically need hardware accelerated decode of video frames."

Betaversjonene av den kommende Flash Player 10.1 har så langt bare kunnet dra nytte av maskinvareakselerasjon i Windows.

Adobes Flash Player har historisk sett være bedre i Windows enn på Mac. Adobe har tidligere hevdet at Apples vegring mot å tilby de nødvendige utviklingsgrensesnittene (API-ene) har vært årsaken til den dårligere ytelsen. Men nå er dette altså ikke lenger et hinder.

- Satser på Mac

Så da gjenstår det å se hvor bra den kommende versjonen av Flash Player blir på Mac. Adobe har tidligere lovet bot og bedring.

- Når det gjelder ytelse har Flash Player historisk vært raskere på Windows enn Mac på identisk maskinvare, og det er for det meste den samme koden som kjører i Flash i begge operativsystemene, skrev Kevin Lynch, teknologisjef i Adobe, i et blogginnlegg for en tid tilbake.

- Vi har og fortsetter å anstrenge oss for å gjøre Mac OS-optimaliseringer for å jevne ut disse ulikhetene.

Kevin Lynch forklarte videre at i Flash Player 10.1 går Adobe over til Core Animation, noe som vil redusere CPU-bruken på Mac ytterligere.

- Vi tror at dette vil gjøre Mac raskere enn Windows når det gjelder grafisk rendring.

Så får vi bare håpe at Apples avgjørelse om å utestenge Flash på iPhone-operativsystemet ikke har forkludret det helt til for Mac-brukerne.

Les om:

Komponenter