Snart kan du ringe fra din Mac

Snart kan du ringe fra din Mac

OS X 10.10 Yosemite gjør iPhone til en hotspot.

Apple benytter WWDC 2014 til å lansere OS X 10.10 Yosemite og iOS 8.

En av nyhetene i OS-et for Mac er muligheten til å la Mac-en snakke med telefonen - og andre.

Handoff, SMS og Instant Hotspot

Ett skritt i retning av mindre friksjon mellom iPhone og Mac er en funksjon i nye OS X Yosemite kalt Handoff.

Handoff gjør at Mac-en din ser din iPhone når de to kommer i nærheten av hverandre, og lar deg sende dokumenter mellom disse.

Dersom du har begynt på en e-post på Mac-en, men er på veien ut, kan du enkelt sende den påbegynte e-posten over til iPhone.

Begge veier

Det virker den andre veien også. Har du jobbet på et Pages-dokument på toget fra jobb, så kan Mac-en overta der du slapp hjemme.

Apple har også tatt SMS-kritikken inn over seg slik at meldinger som du får fra alle mobile enheter, kommer til alle dine enheter. Dette virker i dag allerede for Apples egne iMessages, de blå meldingene. Men så var det de grønne meldingene du får fra venner og kjente fra andre mobil-typer. Med OS X 10.10 Yosemite vil disse nå videresendes fra iPhone og til din iPad eller Mac.

Din iPhone virker dermed som en hotspot for de andre enhetene. Og det kan den i tillegg også gjøre for din Mac som telefon. Det betyr at du kan bruke Mac-en som høyttaler og mikrofon for telefonsamtaler. Og ikke bare det - du kan også ringe fra din Mac! Instant konferanse-modus.

Dette vil også virke dersom du har telefonen til lading på nattbordet, og du selv sitter i arbeidsrommet. Praktisk!

Les om:

Komponenter