Snart kommer nettbrett-telefonen

Snart kommer nettbrett-telefonen

Asus samler mobiltelefon og nettbrett i ett enkelt produkt. Mobiltelefonen bor nemlig inne i nettbrettet. Denne uka vises Padfone på CES-messa i Las Vegas.

Padfone er en kombinasjon av et nettbrett og en smarttelefon, hvor telefonen dockes inne i nettbrettet. Produktet, eller skal vi si produktene, ble offentliggjort allerede i mai, på en lett rødmevekkende seanse med Asus-sjef Jonney Shih på Computex-messen i Taiwan.

Egne apps

Telefonen kjører Android 4, kjent som Ice Cream Sandwich, og skal ha støtte for et eget sett applikasjoner som utnytter mulighetene forholdet mellom mobiltelefon og nettbrett kan gi.

Skjermen på telefonen er på 4,3 tommer, mens nettbrettet, som altså har en åpning bak hvor du kan «docke» telefonen, er på 10 tommer.

FLERE NYHETER FRA CES-MESSEN:

Styrer Windows 8 med øynene
-
Snart kommer USB 3 til mobilen
-
Her er de fattiges nettbrett
-
Inni denne er det en Ivy Bridge
-
Maskinen som kan lage alt
-
Microsofts siste keynote

Populære

Asus er også i vinden med sitt kritikerroste Transformer Prime-produkt, en kombinasjon av nettbrett og bærbar pc, som straks kommer i norske butikker.

Den offisielle lanseringen av Asus Padfone vil skje på Mobile World Congress-konferansen i Barcelona i februar. Når produktet kommer i salg aner vi ikke ennå.

Se Networkworlds lanseringsvideo med Asus-sjefen her:

Les om:

Komponenter