Snart vannkjøling på nye Radeon

Snart vannkjøling på nye Radeon

Flere produsenter gjør seg klare til å lansere vannkjøleblokker spesialtilpasset Radeon 3870 X2

Det er ikke lenge siden AMDs nyeste Radeon-kort kom i salg. Nå nærmer det seg også lansering for en rekke vannkjøleblokker som passer ekstremkortene.

De relativt ferske Radeon 3870 X2-kortene fra AMD er utstyrt med to grafikkprosessorer, som hver utvikler en anselig mengde varme.

Kortene leveres normalt med luftkjøling, noe som fungerer greit nok, men som kan gi en del støy. Derfor er det mange som ønsker å montere vannkjøling på grafikkortet, noe som enn så lenge ikke er mulig, all den tid det ikke finnes vannkjøleblokker tilpasset kortene på markedet.

Det kan fort endre seg. Flere produsenter gjør seg nemlig klare til å lansere vannkjøleblokker spesialtilpasset Radeon 3870 X2, som etter alt å dømme vil gi bedre kjøling og lavere støynivå.

Først ut er Danger Den, med en kjøleblokk som skal dekke alle grafikkortets behov. Blokken dekker de to grafikkprosessorene og minnet. Enn så lenge er blokken på prototypstadiet, men Danger Den lover at den skal være klar for salg i løpet av et par uker.

Også CoolIT har en vannkjølblokk til 3870 X2 på vei. Denne blokken skal ifølge selskapet gjøre det mulig å overklokke grafikkortet til over 900 MHz på kjernen, og 2 000 MHz på minnet, mot normalt 825 og 1 800 MHz.

Selskapet har til og med lagt ut et lite filmklipp på Youtube, hvor de med et vannkjølt og overklokket Radeon 3870 X2 oppnår over 23 500 poeng i 3DMark06. CoolIT har så langt ikke fastsatt noen lanseringsdato for sinn vannkjøleblokk.

Les mer hos Danger Den.

Les mer his CoolIT.

LES OGSÅ: Flere prosessorer for topp ytelse

Les om: