Snow Leopard-fiks for Safari-plugins

Snow Leopard-fiks for Safari-plugins

Har du mistet tilgang til din favoritt-plugin for Snow Leopards Safari? Det finnes en løsning.

Safari versjon 4.0.3, som medfølger OS X 10.6 Snow Leopard, har en lei tendens til å ta knekken på endel tredjeparts-plugins. Slikt må man regne med når det kommer gjennomgripende oppdateringer av operativsystemene. Heldigvis har Apple i sin visdom tenkt på denne problemstillingen, og tilbyr en enkel løsning rundt problemet - dersom man vet om det.

Problemet knytter seg til 64-biters modusen som operativsystemet i sin helhet ønsker å kjøre alle programmer i, dersom det er tilgjengelig. Apple har skrevet om Safari for å utnytte 64-biters adressering, blant annet med fordelen av en raskere nettleser. Og - ikke minst - en mer stabil nettleser. For 64-bit tillater Safari å kjøre alle plugins som egne prosesser. Det vil si at dersom (eller snarere sagt når) Flash krasjer, så dras ikke hele Safari med i dragsuget.

Løsningen som Apple har tiltenkt brukere av Safari-plugins som ikke er helt oppdaterte med 64-bits kompatible versjoner er muligheten av å kjøre Safari i 32-biter - akkurat som i OS X 10.5 Leopard. Dette gjøres enkelt ved å navigere frem til Safari-ikonet i Program-mappen, høyreklikke og velge Vis Info. I info-vinduet som åpnes vil man finne en rute der man kan krysse av for Åpne i 32-bitsmodus.

Men man skal huske på at man dermed går glipp av stabilitets- og hastighetsforbedringene med 64-biter, så det gjelder å følge med på utviklingen og passe på å skru tilbake innstillingene når kysten er klar.

Komponenter