Snow Leopard er HD-klar

Snow Leopard er HD-klar

OS X 10.6 er en god match mot en HD-klar tv.

Mac-ere som bruker en HDTV som monitor for bilder og video har noe ekstra å glede seg over i Apples nye operativsystem OS X 10.6 Snow Leopard. Mac-en vil automatisk finne tv-en med de forskjellige oppløsningene som den støtter, og vise disse i Skjerm-kontrollpanelet. Disse vil skille seg fra andre tilgjengelige oppløsningner med et lite tv-ikon ved siden.

Standarder

Med andre ord vil man i stedet for å se en liste over piksel-dimensjoner, se en liste for de standardiserte tv-oppløsningene, som 480p, 720p, 1080i og 1080p. I tillegg vil man under listen over skjermoppfriskningsrater se 50Hz og 60Hz som alternativer for tv-apparater som støtter PAL og NTSC-standarden. For nyere tv-er vil også en 24Hz (24P)-modus være tilgjengelig.

En hyggelig bonus ved et slikt oppsett i kombinasjon med Snow Leopard er også det faktum at maskinen husker skjeminnstillingene selv om tv-skjermen er skrudd av. Dette er hendig dersom man for eksempel har en Mac mini som media server, og kobler seg til denne via VPN eller skjermdeling over OS X. Under OS X 10.5 reverserte skjermoppløsningen seg til en standard-oppløsning dersom tv-en var avskrudd.

Rett kabel

Dette forutsetter en Mac med DVI-utgang og en DVI-til-HDMI kabel eller en Mac med DisplayPort-utgang og en DP-til-HDMI adapter.

LES OGSÅ: HDMI-adapter for DisplayPort

Komponenter