Snow Leopard kan komme i august

Snow Leopard kan komme i august

Mac OS X 10.6 er ferdig og kan komme tidligere enn forventet, skal vi tro flere rapporter på nettet.

Da Apple presenterte Snow Leopard i juni, lovte de at det nye operativsystemet ville komme i september.

Ifølge Apple-blogger John Gruber er Mac OS X 10.6 nå ferdig og klar for lansering allerede 28. august. Gruber er kjent for å ha gode meritter når det gjelder spådommer rundt selskapets nye produkter.

Apple har ikke selv gått ut med noen offisiell lanseringsdato for Snow Leopard. Og analytikerne strides om hvorvidt det er hold i Grubers påstand.

- Tidlig september ville vært tidlig, sier Gene Munster i analyseselskapet Piper Jaffray til Computerworld.com.

Ezra Gottheil i Technology Business Research er imidlertid ikke like skeptisk.

- Hvorfor ikke sende det ut tidlig hvis man kan? Det både føles og ser bra ut [for Apple]. Og i motsetning til i gamle dager trenger man ikke vente på at blekket i bruksanvisningene skal tørke, sier Gottheil.

LES OGSÅ:

Snow Leopard rett rundt hjørnet?

I forrige uke rapporterte flere nettsteder at Mac OS X 10.6 var ferdigstilt. Ifølge MacRumors hadde Apple sluppet en såkalt Golden Master-versjon av det kommende os-et, den ferdige versjonen som er klar for å trykkes opp og distribueres.

For noen uker siden begynte dessuten Amazon.com å ta i mot forhåndsbestillinger av Snow Leopard. Operativsystemet selges med en oppgraderingspris på 29 dollar (cirka 185 kroner) for en enkeltlisens. Apple har tradisjonelt hatt en oppgraderingspris på 129 dollar for enkeltlisensen.

Snow Leopard krever en Intel-Mac og Mac OS X 10.5. Hvis du bruker bruker Mac OS X 10.4 Tiger, kan du kjøpe Mac Box Set, en dyrere pakke (som består av Snow Leopard, iLife og iWork) som koster 169 dollar (cirka 1000 kroner) i USA.

Komponenter