Snow Leopard for sysadmin

Snow Leopard for sysadmin

Hvilke printere er støttet av OS X 10.6? Systemadministratorer kan trygt lese videre!

En av gledene med OS X 10.6 Snow Leopard for den jevne forbruker er den slankere installasjonen. Opptil 7 gigabyte kan man spare på en ordinær ren installasjon i sammenlikning med OS X 10.5. Dette er godt nytt, for den plassen kan komme bedre til nytte til andre ting.

Slankekur

Litt av forklaringen på dette er selvfølgelig at denne versjonen av Apples operativsystem kommer i en ren Intel-versjon - med andre ord er det ikke kode lenger som støtter den gamle PowerPC-prosessoren. Mye ligger i det at Apple generelt har optimalisert koden, men en god del kommer av det at en standard-installasjon ikke legger inn en drøss med drivere som man kanskje aldri vil komme til å trenge.

Drivere

Printer-drivere, for eksempel, lastes inn kun etter behov. Disse finnes det en hel bråte av på installasjonsdisken, selvfølgelig. Og Apple støtter mye av det som finnes på markedet som ikke er for gammelt. Men for en systemadministrator kan det være et poeng å ha tilgang til disse ressursene på et sentralt sted på en server, og derfor har Apple i sin visdom lagt ut nedlastbare driver-pakker for printere fra forskjellige produsenter.

Driver-pakker

For det første kan man konsultere denne Apple-nettsiden for å se hvilke printere som støttes i Snow Leopard. Direkte-nedlasting for ulike printerpakker finnes her:

FAQ

I tillegg har Apple frigitt en rekke verktøy og FAQ'er med nyttig informasjon for sysadmin-en. Vi lister opp:

Komponenter