Snow Leopard under lupen

Snow Leopard under lupen

Her er noen små, men nyttige forbedringer i Mac OS X 10.6.

Ved siden av de opplagte, større endringene i Snow Leopard, er det en rekke små forbedringer som kan være verdt å merke seg.

iCal

Oppføringer i iCal kan redigeres direkte ved å dobbeltklikke i oppføringene i kalenderen etter å ha gjort følgende innstilling under Valg... Avansert > Åpne hendelser i egne vinduer.

Skjerm-opptak

Nå kan QuickTime-spilleren brukes til å gjøre opptak av skjermen, selv om dette i utgangspunktet virker selvmotsigende. Start QuickTime, og under Arkiv... velg Nytt skjermopptak... Opptaket startes ved å klikke den røde knappen, men stoppes ved å klikke en stopp-knapp som sitter i menylinjen (oppe til høyre) - for ikke å forstyrre skjermopptaket.

WiFi-status

OS X 10.6 kan nå vise styrke på WiFi-signalet i menylinjen. Fire styrkenivåer kan vises i de fire sirkel-segmentene i menylinjen. I tillegg vil ikonet pulsere mens en tilkobling etableres. For at WiFi-ikonet skal kunne vise statusen må Vis AirPort status i menylinjen være slått på i system-kontrollpanelet Nettverk.

Adresseboken

Leopard kan allerede lime inn nettadresser i kontaktinformasjonen i Adresseboken, men Snow Leopard gjør dette veldig enkelt rett fra Safari: Dersom du har en nettside åpen i Safari så vil man kunne få et valg i Adresseboken under menyen Kort for Legg til URL fra Safari.

Trackpad

Nå kan også eldre MacBook-modeller bruke Snow Leopards gester for firefinger-bevegelser i trackpad-en. Dra fire fingre ned for å aktivere Exposé program-modus, og tilsvarende dra fire fingre oppover igjen for å deaktivere Exposé. Ved å dra fire fingre sideveis aktiverer du Finderens applikasjonsbytte-modus, som tilsvarer den kjente Eple+Tab komboen. Trykk på et program-ikon for å bytte over.

Dato- og tidsvisning

I tillegg til tiden, kan nå også dagens dato vises i meny-bjelken uten at dette krever store tekniske inngrep (som tidligere). I kontrollpanelet Dato og tid velg Vis ukedag og Vis dato.

Spotlight

Søkefunksjonen i OS X kan nå begrenses til kun å søke i det aktive Finder-vinduet. Dette gjøres direkte i et søkevindu, og navnet på aktuell mappe vil vises som en knapp.

Smartere skjermdumper

En hyggelig overraskelse for den som tar mye skjermdumper er at Apple har innført en smartere navngivning av filene som genereres ved skjermdumper. Tidligere ble skjermdumpene tildelt navnet Bilde 1.png, Bilde 2.png osv. Nå får de i stedet navn som Skjermbilde 2009.08.31 kl. 09.01.png osv.

Denne artikkelen er et utdrag av en mer omfattende liste publisert av amerikanske Macworld.

Komponenter