Søk med iPhone-bilder på Google

Søk med iPhone-bilder på Google

Google Goggles lansert i iPhone-versjon.

Riften mellom Apple og Google ser ut til å bli stadig mindre. Google har nå oppdatert sin iPhone-applikasjon med Google Goggles, en søkefunksjon lansert på Android-telefoner for rundt et år siden, melder Macworlds nyhetstjeneste.

Google Goggles er en funksjon som ganske enkelt lar deg søke på nettet ved bruk av mobilens kamera. Vil du vite mer om en bygning, et maleri, eller en bok som du har foran deg? Ta et bilde med din iPhone og Google vil grave frem informasjonen fra kilder som Wikipedia, Google Book Search, Google Maps og andre nettressurser.

I stedet for å slippe Google Goggles som en separat applikasjon, har Google implementert løsningen i sin Google Mobile-app. Funksjonen er foreløpig ikke oversatt til norsk, men fungerer greit likevel. For å aktivere Google Goggles må du gå til Innstillinger > Google Goggles og skru på Goggles-bryteren. Gå deretter til søk og trykk på kamera-ikonet for å ta et bilde og begynne og søke.

Venner eller fiender?

Introduksjonen av Google Goggles på iOS-enheter er svært etterlengtet. Det siste året har forholdet mellom Apple og Google vært alt annet enn rosenrødt.

I fjor kastet Apple ut Google Voice-applikasjoner fra App Store og it-giganten har fortsatt Googles offisielle Voice-app under vurdering. Men nylig løsnet Apple på noen av sine restriktive App Store-retningslinjer, og har den siste tiden begynt å tillate en rekke apps som tidligere har fått avslag - også Google Voice.

Google Mobile App versjon 0.7.0.4836 er nå tilgjengelig gratis i App Store, og krever en iPhone, iPod touch med iOS 4.0 eller senere installert.

Les om:

Komponenter