Soldater i Singapore får iPad i ryggsekken

Soldater i Singapore får iPad i ryggsekken

I Singapore får nye rekrutter i hæren heretter utlevert et gevær – og en iPad.

Den lille bystaten Singapore i Asia er kjent for å ha en meget velutstyrt og høyteknologisk hær. Nå har landets forsvarsdepartement besluttet å anskaffe 8000 iPad-er, som skal utleveres til nye rekrutter fra november av. Til neste år får også andre soldater utlevert nettbrett.

Den billigste iPad 2-modellen koster rett over 3000 kroner i Singapore, så den samlede investeringen blir på minst 25 millioner kroner.

Ifølge AFP forventer forsvarssjef Neo Kian Hong at man kan utnytte it-kunnskapen til de unge ved å utstyre dem med hver sin iPad.

– Ved å utnytte bruken av populær informasjons- og kommunikasjonsteknologi, er vi i stand til å dra nytte av dagens teknologisk kunnskapsrike soldater, sier Neo Kian Hong til Strait Times.

Soldatene kan bruke det innebygde kameraet i iPad 2 til å ta bilder og video i felten, som kan lastes opp til online-plattformen LEARNnet, som tilhører -Singapore Armed Forces (SAF). Bildene og videoopptakene kan så brukes til å vurdere oppdragene i etterkant.

Det blir også mulig å sende spørsmål til befalet over et direktemeldingssystem, og foreta gruppemøter online, sier hæren.

SAF opplyser at de har hyrt inn private programvareselskaper til å utvikle apper til iPad som er skreddersydd behovet til militæret.

I Singapore er det to-årig verneplikt for alle menn (statsborgere og fastboende) fra fylte 18 år.