Sølesikkert tastatur og stille-modus

Sølesikkert tastatur og stille-modus

Sølesikkert tastetur og «stille-modus» er blant nyhetene i Fujitsu Siemens' nye bærbare i Amilo-familien.

Fujitsu Siemens har fått mest oppmerksomhet på grunn av selskapets nye design-politikk de siste dagene, men Fujitsu Siemens-folkene legger vekt på at det også er mye nytt under det nye skallet.

Amilo Pa 3515 og Amilo Pa 3553 er to av de første bærbare pc-ene som Fujitsu Siemens lanserer etter at selskapet nylig kunngjorde en total redesign av sine produkter forleden dag.

LES OGSÅ: Firkanta former fra Fujitsu Siemens

Færre varemerker og et felles designspråk for alle produktene er stikkord for den nye designsatsingen, som blant annet fører med seg at pc-ene blir sorte og hvite, med 45-graders skille mellom fargene.

50 milliliter væske

To av de første maskinene ut er altså Amilo-modellene Pa 3515 og Pa 3553. Begge er basert på AMDs nye Puma-plattform og har AMDs Turion X2 Ultra-prosessorer.

. Begge er utstyrt med det nye sølesikre tastaturet, som skal tåle opptil 50 milliliter væske. Hvis man søler noe oppi tastaturet, blir væsken samlet opp i et «trau» under tastaturet. Dermed skal brukeren få nok tid til å slå av maskinen og rengjøre tastaturet uten at maskinens indre blir ødelagt eller data går tapt.

De to Amilo-modellene har også fått en «stille-knapp» som skal sette ned viftestøyen drastisk når det er behov for det. Eksempler som Fujitsu Siemens nevner på situasjoner der det er aktuelt å trykke på stille-knappen, er når man bruker den bærbare pc-en i forbindelse med ip-telefon eller ser på en film på pc-en. Riktignok, benyttes stilleknappen reduseres også ytelsen.

Ifølge Fujitsu Siemens vil Pa 3515 har en batterilevetid på opptil fire timer. Noe som bidrar til den lange batterilevetiden, er den integrerte grafikkbrikken med ATI Radeon HD3200-grafikk, hevder selskapet.

Pa 3553 har heftigere grafikk med ATI Hybrid Crossfirex-teknologi der en integrert grafikkprosessor jobber i kombinasjon med en dedikert grafikkprosessor (Mobility Radeon HD 3470) for å gi best mulig 3D-grafikk. Hybrid-løsningen gir også en strømsparingsmessig fordel, ettersom den dedikerte grafikkontrolleren kun benyttes ved behov.

Ellers har begge modellene integrert webkamera (Amilocam) med mikrofon, og begge har 15,4-tommers skjerm.

LES OGSÅ: - Puma er åpen, kraftig og gjerrig

Sort/hvitt

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553.

De første produktene i Fujitsu Siemens' forbrukerportefølje Amilo 3000 ble nylig vist frem for datapressen i Oslo. Amilo 3000-familien har en ensartet design i sort og hvitt – noe som er gjennomgående på alle produkter fra bærbare, stasjonære og til usb-minnebrikker.

De stasjonære pc-ene i porteføljen vil være tilgjengelig i flere formater, fra enkle og rimelige modeller til toppmodeller skreddersydd for spill og andre krevende oppgaver.

De bærbare i porteføljen er utviklet med tanke på best mulig mobilitet. Avhengig av modell er pc-ene utstyrt med webkameraer med høyoppløselig teknologi for webkonferanser, samt BrilliantView WideScreen og Blu-ray for filmelskere.

Teknologien GraphicBooster er skreddersydd for spillentusiaster. Dette er teknologi som ifølge Fujitsu Siemens gjør den bærbare til en kraftig spillmaskin gjennom en ekstern grafikkmodul som kan kobles til ved behov.

Begge de nye modellene som nå er kunngjort, vil være tilgjengelig fra juli måned. Pa 3515 vil koste veiledende cirka 8 735 kroner inklusive mva., mens Pa 3553 får en pris på rundt 9 985 kroner inklusive mva.

LES OGSÅ: AMD med ekstern grafikk til bærbare