Solgte 300 000 iPad-er første dag

Solgte 300 000 iPad-er første dag

Samtidig ble over 250 000 e-bøker lastet ned fra selskapets nye e-bokhandel.

Apple annonserte mandag at selskapet solgte over 300 000 iPad-er den første dagen tavle-pc-en var i salg. Tallet inkluderer forhåndsbestillinger og salg i butikk.

Selskapet avslørte samtidig at over én million programmer ble lastet ned fra App Store for iPad. Apples iBookstore solgte dessuten over 250 000 e-bøker.

Som forventet?

Salgstallet er lavere enn hva noen analytikere hadde spådd på forhånd. Gene Munster i analyseselskapet Piper Jaffray estimerte et salgstall på cirka 700 000, mens Brian Marshall i Broadpoint AmTech estimerte 525 000 solgte enheter i løpet av åpningshelgen, melder AppleInsider.

Ifølge en prognose fra analyseselskapet Isuppli kommer Apple til å selge 7,1 millioner iPad-enheter verden over i år. Salget kommer ifølge Isuppli til å øke til 14,4 millioner solgte enheter i løpet av neste år, skriver Cnet.

Utsatt i Europa?

iPad er foreløpig bare tilgjengelig i USA. Tavle-pc-en skal lanseres i Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Spania, Sveits og Storbritannia i slutten av april, men det er usikkert når.

Den sveitsiske mobiloperatøren Swisscon skal nylig ha sagt at de ikke vet når iPad kommer og frykter at tavle-pc-en ikke vil komme i april i det hele tatt, skriver AppAdvice . Apple har ikke sagt noe om norgeslanseringen.

Les om: