Sony bøyer seg for sd-presset

Sony bøyer seg for sd-presset

KØBENHAVN (PC World Norge): Sonys Memory Stick tapte krigen om minnekort-markedet. Nå vil Sony vinne kampen om sdhc-kundene.

Sony vil snu tap til seier. Selskapet tapte kampen om hegemoniet på minnekort-markedet. Memory Stick-standarden, som Sony er medeier i, greide ikke å bli markedsleder blant minnekort-teknologiene, og Sony erkjenner nå at kampen er tapt.

Men Sony gir ikke opp kampen om minnekort-kundene av den grunn. Selskapet kaster seg nå med full tyngde over vinnerteknologien og vil bli en ledende produsent av sdhc- og micro sdhc-kort (Secure Digital High Capacity-kort).

Gir ikke opp Memory Stick

Samtidig vil Sony være lojal mot Memory Stick-standarden i forhold til sine egne kunder. I prinsippet skal alle relevante maskinvareprodukter fra Sony heretter ha to minnekortspor, ett for Memory Stick-kort og ett for sdhc- eller micro sdhc-kort.

Dette opplyste den nordiske Sony-ledelsen på en pressekonferanse i København.

I februar begynner Sony å levere sdhc-kort og micro sdhc-kort som sin egen merkevare, og selskapet har ambisjoner om å gjøre et kraftig innhogg i sdhc-markedet.

En av begrunnelsene fra Sony for å satse på sdhc-kort og micro sdhc-kort er at slike kort vil kunne brukes i både Sony Ericsson-mobiltelefoner, Sonys digitalkameraer, Sonys speilreflekskameraer og Sonys videokameraer.

- Sony ønsker å sikre forbrukerne tilbehørsprodukter av høyest mulig kvalitet slik at opplevelsen av den høye standarden på Sonys produkter bevares, fremholder Sony i sin begrunnelse for sdhc-satsingen. - Sony ønsker også å gi forbrukerne et valg når det gjelder spørsmålet om hva slags minnekort de ønsker å bruke.

- Memory Stick best

Sony vil imidlertid ikke innrømme at de nå gir forbrukerne en bedre minnekort-teknologi. På spørsmålet om det er noen forskjell mellom sdhc-kort og Memory Stick-kort brukt i Sony-kameraer og -videokameraer, svarer Sony: - Hovedforskjellen ligger på opptaks- og overføringshastigheten av data. Memory Stick-formatet kan gi høyere hastighetskapasitet enn sd-kort når man bruker Sony-produkter, hevder Sony.

Sonys sdhc-kort vil ha Class 4-overføringshastighet, noe som ifølge Sony skal bidra til å sikre stabile hd-videoopptak. Class 4-hastighet defineres som 26x hastighet på fire megabyte i sekundet.

De som kjøper Sony-kort, kan laste ned programmet File Rescue gratis. Programmet brukes til å berge slettede eller ødelagte filer på minnekortene. DRM-beskyttede filer kan imidlertid ikke reddes av denne programvaren, og Sony kan ikke gi noen garanti for at alle filer kan berges. Dette er vanlige forbehold som tas for slik programvare.

I tillegg kan programmet x-Pict Story lastes ned gratis. Dette programmet brukes til å lage presentasjoner med brukerens valg av musikk og bilder. Programvaren er enkel å bruke, og den er utstyrt med en delingsfunksjon for å laste opp innhold til for eksempel YouTube.

De som velger å kjøpe Sonys Memory Stick-kort i stedet for sdhc-kort, kan velge en ny modell med mulighet for trådløs overføring over korte avstander ved hjelp av programmet Transfer Jet (MS-JX8).

Sd/sdhc-kort fra Sony fås med kapasitet på henholdsvis 2, 4, 16 og 32 GB, mens micro sd/sdhc-kortene fås på 2, 4 og 8 GB. Sd-adapter er inkludert med de fleste micro sd-modellene.

Les om:

Komponenter