Sony jakter Iphone-brukere

Sony jakter Iphone-brukere

Med denne telefonen håper Sony å vinne over eplefansen.

STOCKHOLM (PC World): Sony har krympet skjermen på sin Sony Xperia Z1-mobil for å tilpasse seg Iphone-brukernes krav om liten skjerm.

Hovedformålet med Sony Xperia Z1 Compact, som ble lansert på CES-messen i USA nylig, er å lokke eksisterende Iphone-brukere over til Android-plattformen.

Dette fortalte nordiske Sony-representanter under en pressevisning av selskapets nyeste forbrukerprodukter i Stockholm.

4,3-tommers skjerm

Den nye Xperia Z1 Compact har en 4,3-tommers berøringsskjerm, mens mobilen den har sitt utspring fra, Sony Xperia Z1, har en fem-tommers skjerm.

Mange mobiltelefonprodusenter har i senere tid konkurrert om å tilby kundene stadig større skjermer. Apple har på sin side vært konservativ og holdt seg på firetommers-størrelsen. Og Iphone-brukerne ser ut til å være enig med Apple om at det er kjekt å ha en liten mobil som glir lett ned i trange lommer.

Premium-produkt

Men samtidig er Apple-kundene kravstore og vil ikke ha annet enn det som i bransjen kalles «premium-produkter», medga Sonys talspersoner i Stockholm.

Premium-begrepet brukes om produkter i de øvre klassene, både når det gjelder kvalitet og pris. Bilbransjen bruker også ordet, for eksempel om biler fra Audi, BMW og Mercedes.

Sony Xperia Z1 ble lansert i tilknytning til IFA-messen i Berlin i fjor høst og er blitt en populær mobil som dessuten har høstet mye positiv omtale i fagpressen.

Under pressekonferansen i Stockholm var Sonys representanter klare på at nettopp kombinasjonen av skjermstørrelse og premium-inntrykket som Xperia Z1 Compact gir, vil gjøre det mulig å rekruttere mange Iphone-brukere over til Sony.

Android-utvikling

Sonys talspersoner hevder at mange Iphone-brukere nå synes utviklingstakten i Android-verdenen er mer spennende enn i iOS-verdenen og at en god del av Iphone-brukerne er modne for å konvertere. Men de vil altså ha samme størrelse og kvalitet som Iphone 5s byr på, heter det.

I markedsføringen legger Sony vekt på at «det har aldri vært enklere å bytte til en Xperia», som det heter i pressemeldingen.

Der står det videre: «Takket være Xperia Transfer Mobile har det aldri vært enklere å bytte fra en annen Android eller Iphone til Xperia. Uten bruk av PC overføres alle kontakter, bilder, bokmerker, apper, meldinger og mye mer, enten trådløst via NFC eller ved hjelp av en kabel direkte mellom den gamle mobilen og den nye Xperia-modellen.»

Naturligvis kan man ikke legge inn iOS-apper på en Android-mobil, så referansen til å bytte apper går på at Xperia Transfer Mobile automatisk søker etter Android-alternativer til de appene som systemet finner på Iphone-en man ønsker å hente innholdet fra.

Tross den litt krympede størrelsen har Xperia Z1 Compact så å si identiske tekniske spesifikasjoner som femtommers-modellen. Dette innebærer at den også er støv- og vanntett. Kameraet er på 20,7 megapiksler.

Operativsystemet er Google Android 4.3, og prosessoren er en 2,2 GHz Qualcomm MSM8974 Quad Core-prosessor med to gigabite internminne.

Lagringsminnet er på 16 GB, og i tillegg kan man utvide med microSD-kort på opptil 64 GB.

Modellen kommer i salg i Norge i februar, melder Sony. Ifølge Prisjakt.no er det imidlertid en rekke butikker som allerede har den på lager. Prisen vil ligge på rundt 4500 kroner inklusive mva. Dette er rundt 300 kroner mindre enn for den vanlige Xperia Z1.

Les om:

Komponenter