Sony lanserer to Android-brett i år

Sony lanserer to Android-brett i år

Begge brettene skal kjøre Honeycomb. Global lansering til høsten.

Sonys to planlagte nettbrett kalles foreløpig S1 og S2, og blir å finne på verdensmarkedet til høsten, opplyser Sony i dag ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Selskapet har ikke sagt noe om hva nettbrettene vil koste eller gitt noen nøyaktig lanseringsdato, men under en pressekonferanse i Tokyo ble prototyper på de to maskinene presentert sammen med noen spesifikasjoner.

S1 og S2

S1 er designet som en enkel plate med 9,4-tommers skjerm. Ved første øyekast ligner den på de fleste andre nettbrett, men ved nærmere inspeksjon viser det seg at den er kileformet. Øvre del er tykkere enn nedre del, noe som skal gjøre den lettere å holde, ifølge Sony.

S2 er en sammenleggbar enhet utstyrt med to skjermer, begge på 5,5 tommer. Maskinen har et avrundet design, og er liten nok til å få plass i en jakkelomme. Kunimasa Suzuki, sjefen for Sonys forbrukerprodukter, avduket nettbrettet ved å trekke det frem fra jakkelommen under pressekonferansen i Tokyo.

Begge nettbrettene skal kjøre Android 3.0 (Honeycomb), og kan kobles både til trådløse nettverk og mobilnettverk. I begge brettene bygger Sony inn støtte for sin multimedietjeneste Qriocity, hvor man kan kjøpe spill, musikk og også e-bøker. Qriocity er dessverre foreløpig ikke tilgjengelig for brukere i Norge.

Streame film til tv-en

Videre har Sony inkludert en infrarød sender i S1, slik at nettbrettet kan brukes til å styre andre enheter rundt i huset, så som en tv eller en Blu-ray-spiller. Nettbrettet støtter også DLNA (Digita Living Network Alliance), en nettverksstandard for forbrukerelektronikk som gjør det mulig å sende lyd og bilde over trådløsnett slik at det kan spilles av på andre enheter.

Med denne teknologien kan man for eksempel kjøpe en film på Qriocity og streame filmen via nettbrettet til en tv som støtter DLNA (fra hvilken som helst produsent).

På S2 kan de doble skjermene brukes til spill. Den øverste skjermen viser spillet, mens den nederste viser skjermkontroller som kan styres via berøringsskjermen. Nettbrettet blir Playstation-sertifisert - og inngår dermed i et nytt program fra Sony som skal utvide Playstation-plattformen til andre enheter.

Se video fra presentasjonen på Youtube.

Les om:

Komponenter