Sony planlegger Playstation-brett

Sony planlegger Playstation-brett

Enheten skal ha kodenavn S1, og kan komme på markedet i år.

Sony skal lansere et eget nettbrett som blir Playstation-sertifisert, akkurat som Sony Ericssons smarttelefon Xperia Play, skriver nettavisen Techspot.com.

Android 3.0

Nettbrettet har fått kodenavn S1, og vil ha en 9,4-tommers berøringsskjerm med oppløsning på 1280 x 800 piksler, Tegra 2 prosessor og skal kjøre Android 3.0 (Honeycomb), melder den anerkjente teknobloggen Engadget, som siterer to ”høyst troverdige og uavhengige kilder”.

Til sammenlikning har nylig lanserte Ipad 2 en skjerm på 9,7 tommer og oppløsning på 1024 x 768 piksler.

Playstation-nettbrettet skal ifølge Sony-sjef Howard Stringer først lanseres på det amerikanske markedet en gang etter sommeren, og vil koste rundt 600 dollar (3.300 kroner) for en utgave utstyrt med bare trådløsnett, skriver Techspot, som siterer den Japanske avisen Nikkei.

Qriocity

Nettbrettet skal baseres rundt Sonys multimedietjeneste Qriocity som nylig ble lansert i Europa, og som tilbyr spill, musikk, e-bøker og leiefilm. Dessverre er ikke Qriocity tilgjengelig fra Norge i skrivende stund.

Videre skal nettbrettet være utstyrt med kamera både foran og bak, og USB-A-tilkobling og infrarød port for kontroll av andre enheter, og kommer med forhåndsinstallerte Playstation One-spill.

De fysiske knappene inkluderer lydstyrke, av/på, og muligens en Q for direkte tilkobling til medietjenesten Qriocity, skriver Techspot.

Komponenter