Sony vurderer priskutt

Sony vurderer priskutt

Nye salgstall fra Japan tyder på at Playstation 3 er en dundrende fiasko.

Sony hadde et underskudd på nesten 12 milliarder kroner i fjor. For å rette opp i en skrantende økonomi vurderer selskapet nå å kutte prisen på PS3. Ifølge analytikere er, paradoksalt nok, et priskutt på PS3 den eneste måten Sony kan tjene penger på.

LES OGSÅ: Playstation-Kutaragi slutter i Sony

Sony er helt avhengig av suksess med den nye konsollen, om selskapet skal rette opp i de dårlige resultatene. De japanske salgstallene for mai viser at de har litt av en oppgave foran seg, i mai solgte nemlig Nintendo fem ganger så mange Wii-konsoller som Sony solgte PS3-maskiner.

I et intervju med den japanske avisen Yomiuri Shimbun, sier Sony-sjef Ryoji Chubachi at selskapet ikke utelukker priskutt på Playstation 3. Ifølge Chubachi vil selskapet nå sette seg ned og vurdere konkurransesituasjonen i det japanske spillmarkedet.

Priskutt nummer to i Japan

Det vil i så fall ikke være første gangen Sony kutter prisen på PS3 i Japan, selskapet valgte nemlig å gå aggressivt ut når de lanserte konsollen i november, og kuttet allerede da prisen 20 prosent i forhold til den opprinnelige planen.

Tidligere denne uken valgte Sony å senke prisen på den kommende Blu-ray-spilleren BDP-S300 med hundre dollar. De ble begrunnet med lavere produksjonskostnad, noe mange nå håper vil smitte videre til PS3. Sony taper allerede penger for hver solgte konsoll, og må nok se seg villig til å tape enda mer om de vil hamle opp med Nintendo og Microsoft.

Om et eventuelt priskutt vil gjøre seg gjeldende i andre deler av verden gjenstår å se. Da konsollen ble lansert i Norge og resten av Europa i våres, var det uten at prisen ble kuttet i tråd med den japanske prisreduksjonen.

Les mer hos Daily Telegraph.

LES OGSÅ: Dumper prisen på Blu-ray

Les om: