Sonys futuristiske 3d-hodesett

Sonys futuristiske 3d-hodesett

OLED-skjermene i hodesettet leverer lyssterke, levende 3d-bilder.

Sony jobber med et futuristisk hodesett-display som omslutter brukeren i 3d-video og lyd.

Apparatet, som bare er en prototyp foreløpig, ble avduket på en pressekonferanse på CES i Las Vegas.

LES OGSÅ:

3d kan skade barn

Hodesettet er utformet som et par tjukke briller, og er utstyrt med to OLED-skjermer som leverer et bilde av høy kvalitet med god kontrast.

- Vi jobber med ulike prototyper på personlige 3d-skjermer som skal gi en bedre personlig opplevelse for brukeren, og den første prototypen er dette Sony-hodesettet, forteller Sony-sjef Hiroshi Yoshioka til PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Slik virker 3D

- Du kan kose deg med en kino-lignende opplevelse på sofaen eller på reisefot, med en stor virtuell skjerm og kraftig lydbilde, sier Yoshioka. Spøkefullt forteller han at hodesettet gjør at han kan jakte høyere score på PlayStation 3-spillet Gran Turismo 5, uten å bli forstyrret av kona.

Amerikanske PC World fikk teste prototypen etter presentasjonen, og kan bekrefte Yoshiokas uttalelser om et klart, levende 3d-bilde. Brillene krevde en rask kalibrering slik at bildet fra hver skjerm ble korrekt justert i forhold til hvert øye, og fungerte problemfritt etter kalibreringen.

Sony har ikke sagt noe om når hodesettet lanseres, og det er fortsatt under utvikling. På CES for to år siden viste Sony fram en prototyp på et hodesett som viste 2d-bilder, men enheten er fremdeles ikke kommet på markedet.

LES OGSÅ:

Kraftig 3d-mediespiller

Sony viste også fram brillefrie 3d-tv-er og en Blu-ray-spiller med 3d-skjerm på årets CES.