Spår drastiske AMD-kutt

Spår drastiske AMD-kutt

Analytikere tror sviktende salg og nedjusterte salgsprognoser tvinger frem nye, drastiske kutt i AMD-staben. Flere tusen ansatte risikerer å miste jobben.

Den amerikanske prosessorgiganten AMD kan bli nødt til å kvitte seg med flere tusen av sine ansatte, skriver Bloomberg og viser til en anonym kilde med kjennskap til saken.

Kuttene, som er ventet offentliggjort neste uke, vil utgjøre minst 10 prosent av prosessorgigantens arbeidsstyrke på 11700 personer. I analytikerkretser ser man for seg kutt oppmot 20 prosent av arbeidsstyrken.

I så fall risikerer 2340 AMD-ansatte å måtte seg seg om etter annet å gjøre.

Svekket pc-etterspørsel

AMD sliter med å tilpasse kostnadssiden til en situasjon med sviktende etterspørsel etter pc-prosessorer. Salget i tredje kvartal kom inn 10 prosent svakere enn i foregående kvartal, et fall som overgikk hva analytikerne hadde sett for seg i perioden.

Flere tusen kan bli sparket

Får analytikerne rett i sine antagelser, blir flere tusen arbeidsledige.

- Med en så svak pc-etterspørsel tror vi ikke selskapet har noe valg enn å foreta betydelige kostnadsreduserende tiltak, sier Betsy van Hees, analytiker ved Wedbush Securities, ifølge den amerikanske avisen.

Kutt i størrelseseorden 10 til 20 prosent av arbeidsstokke

Føyes til rekken

Det blir i så fall ikke første gang AMD-ledelsen velger å kutte i antall ansatte. I november i fjor annoserte selskapet kutt tilsvarende 10 prosent av arbeidsstokken.

De globale leveranser av pc-er falt 8,3 prosent i tredje kvartal til 87,5 millioner enheter, viser tall fra Gartner.

Les om:

Komponenter