Spennende smånytt i MacBook Pro

Spennende smånytt i MacBook Pro

Apples nye bærbare kommer med to litt mindre kjente nyheter.

Den første er gode nyheter for alle som vil koble Mac-en inn i HDTV-en. Mini DisplayPort kan nå også kan brukes for å overføre lydsignaler, melder Ars Technica.

Tross spekulasjoner har Apple ingen planer om å slippe en egen adapter for Mini DisplayPort til HDMI. Til det må man fortsatt benytte seg av tredjepartsadapterer fra for eksempel Griffin eller Monoprice.

Mini DisplayPort er blitt brukt i Apples datamaskiner siden slutten av 2008. Det er en vedtatt standard, og til forskjell fra HDMI behøver data- og skjermprodusenter ikke å betale noen lisenskostnader for å bruke kontakten.

I forrige uke ble det kjent at Apple har søkt om patent på en kabel som kan sende både USB 3.0- og DisplayPort-data samtidig.

Bedre styreflate

Den andre nyheten i nye MacBook Pro er at styreflaten støtter det som Apple kaller for «inertial scrolling» eller akselerasjonssensitiv rulling. Det skriver Macworld.se.

Den er samme type scrolling som brukes i både iPhone og Magic Mouse. Styreflaten kjenner hvor kraftig du berører den - jo mer kraft, desto lenger ned på siden havner du.

Fra før av støttes knipe-, rotere-, dra-, dra med tre fingre-, dra med fire fingre-, trykke-, dobbelttrykke- og flyttebevegelser.

Komponenter