Spenstige nyheter fra Acer

Spenstige nyheter fra Acer

Bærbar med skjerm som tastatur og nettbrett med Android og Windows 7.

Acer kaster seg over trenden med nettbrett, og lanserer tre versjoner som kjører operativsystemet Android og ett Windows-basert på nyåret.

Satsingen på ulike operativsystemer er et bevisst valg fra Acer. Selskapet tror nettbrettene vil bli voldsomt populære, men det er vanskelig å spå nøyaktig hvilken retning utviklingen vil ha. Det kan derfor være fornuftig å ha et ben innenfor flere leirer.

- Hvis man regner med en milliard maskiner tre år frem i tid vil det være nok plass for langt mer enn to eller tre operativsystemer, uttalte Acers konsernsjef Gianfranco Lanci under lanseringen denne uken.

Nettbrettene vil komme med skjermer på fem, syv og ti tommer, og skal etter planen være klare for salg tidlig i 2011. Dette avhenger også av når Google får fullført Android 3.0.

Dobbelskjerm

Selskapet offentliggjorde også planer om å lansere en bærbar maskin, som i motsetning til et tradisjonelt tastatur i stedet har to touch-skjermer.

Maskinen med doble 14-tommers skjermer, har fått navnet Iconia og vil være tilgjengelig fra tidlig neste år. Det vil være mulig å benytte de to skjermene som en stor skjerm, eller bruke den nederste for navigasjon eller tastatur.

Iconia vil kjøre Windows 7, og benytter seg også av Acers egen programvare.

Nye funksjoner

Under samme lansering presenterte Acer også flere nye programvarefunksjoner for brukere av selskapets maskinvare.

Blant disse var tjenesten Clear.Fi som gjør det mulig å dele informasjon over flere maskiner, og medietjenesten Alive. Sistnevnte vil muliggjøre nedlasting og strømming av filmer, musikk, bøker og spill og vil være tilgjengelig tidlig neste år. Clear.Fi-tjenesten kommer på markedet i løpet av et halvt år.

Les om:

Komponenter