Spill: And Yet It Moves

Spill: And Yet It Moves

Litt tidsfordriv får man unne seg - spillet 'And Yet It Moves' er både krevende og underholdende.

Etter sagnet skal det italienske universal-geniet Galileo Galilei, som etter å ha frasagt seg tesen om at jorden roterte rundt solen i en rettssak anlagt av kirken, ha mumlet: Og den beveger seg likevel. Det er vel idéen om at jorden dreier seg som har ligget til grunn for spillet And Yet It Moves (AYIM).

Konseptet er enkelt, men likevel krevende: Et platform-spill som ikke scroller sideveis, men som dreier seg 360 grader rundt sin egen akse. Sideveis styring kontrolleres med tangenter på venstre hånd, mens rotasjonen av verdenen styres med taster på høyre hånd.

Grafikkmessig har man valgt å gå en helt annen vei enn de tradisjonelle, polerte spillene. Animasjonen er enkel men likevel grafisk sterk. Det visuelle uttrykket er omtrent som papir som er revet opp og deretter animert, men med fotorealistiske teksturer. Litt sånn barne-TV. Det hele lar seg best forklare visuelt - se under.

Målet er å styre figuren frem til en portal, som markerer slutten på et brett. Man løper og hopper sideveis, samtidig som veien ikke alltid går rett frem - rett som det er må skjermbildet snus. Kanskje til og med hele 180 grader - det er litt som å navigere i lav gravitasjon. Underveis er det avsnitt, slik at om man dør så trenger man ikke begynne helt fra starten av.

Styringen tar det litt tid å venne seg til, men det er sikkert god trening for både venstre og høyre hjenehalvdel.

AYIM finnes for både Mac og Windows. En gratis demo med to spillbare brett kan lastes ned her. Full-versjonen av spillet med 17 brett koster 10 dollar (cirka 65 kroner). Se også demo under: