SPILL: Braid klar for Mac

SPILL: Braid klar for Mac

Det er ikke bare på iPhone-spillfronten det skjer. Nå er Braid klar for Mac.

Kombinasjonen av «multilevel plattform»-moro, nydelig grafikk og innovativ ikke-lineær gameplay har gjort spillet Braid til en favoritt for Windows-gamere. Braid er utviklet av indie-huset Greenhouse, og har vunnet mange priser for sitt nyskapende konsept. Og nå er spillet klart også for Mac.

Braid er en såkalt sideways scroller, det vil si at spillet har god, gammeldags 2D-grafikk som beveger seg sideveis. Ikke noe fancy 3D-miljø her, med andre ord.

I spillopplevelsen kan det minne om SuperMario Bros, for dem som husker Nintendo-storhetstiden. Men grafikken er flott utført og appellerer definitivt til yngre spiller også.

LES OGSÅ: Ti store spill til iPhone

Spillbarheten er ganske annerledes enn man er vant til fra andre spill, og spillet har en behagelig ikke-rettlinjet struktur. Det er en rekke gåter som skal løses som en del av oppgaven, og disse trenger ikke forseres i en bestemt rekkefølge. Og heldigvis er det ubegrenset med liv, så man trenger ikke være verdens beste gamer for å runde dette spillet - det vil bare ta litt lenger tid. For de mest krevende oppgavene kan man faktisk skru tiden tilbake om man ikke får det til med første forsøk!

Braid koster 15 dollar (cirka 95 kroner) og er vel verdt pengene. Det vil belønne deg med mange timers fornøyelse. Braid kan sies å være trygg for de fleste aldre, men vurderingen overlater vi selvfølgelig til dere. Braid kan kjøpes eller lastes ned som demo her .

LES OGSÅ: Myst for iPhone er klar

Systemkravene er en Mac med OS X 10.4 eller senere. Braid er UniversalBinary, og kan dermed spilles på både Intel- og PowerPC-prosessorer, med et minimum av en G4-brikke. På grafikksiden trenger du et grafikkort av typen ATI Radeon(TM) 9500 eller bedre; eller Nvidia GeForce(TM) FX 5900 eller bedre; eller Intel® GMA 950 eller bedre. Med andre ord vil også bærbare med integrert grafikk fungere. Du må ha minst 512 MB med RAM, og 185 MB med ledig plass på harddisken. I tillegg trenger du mus og tastatur samt en nett-forbindelse til registrering (engangs-foreteelse).

Se trailer for spillet under:

Komponenter