Spill: World of Goo

Spill: World of Goo

Et nydelig spill for Mac som både er pent, enkelt å lære, og sterkt vanedannende. Med andre ord: En ny favoritt!

Det renner ikke akkurat over av gode spill for Mac-plattformen, så derfor blir man ekstra glad når noe godt kommer ens veg. Og når dette både er et innovativt og intelligent spill blir en ekstra glad. World of Goo "sikrer" mange timer fremover med spillmoro.

World of Goo er dessverre begrenset til en oppløsning av 800x600, noe som kanskje er spillets eneste svakhet. Men grafikken er forsavidt relativt enkel, så det betyr faktisk ikke så mye. Grafikkmessig er dette enkle saker, i en stilistisk forstand. På en måte minner spillet om et Flash-spill man kan finne på nettet, men spillets omfang vitner selvfølgelig om at dette er en frittstående applikasjon. Og mangel på utfordringer finnes ikke - det er mange brett og variasjoner innenfor et enkelt konsept.

Og konseptet er som følger: Du får 'utdelt' en rekke klebrige guffe-kuler - "Goo" - som skal klistres sammen slik at disse danner en form for konstruksjon. Denne konstruksjonen blir en form for bru som leder opp til målet - stort sett et rør vertikalt i høyden, som samler opp guffe-kuler som ikke er brukt. Det finnes ulike typer 'Goo', med ulike egenskaper. Og det er hindringer i vegen.

Uten å gå for mye i detalj - det er bedre å prøve selv, faktisk - så ligger mye av sjarmen i spillet i selve grafikken og atmosfæren, musikken inkludert. Enkelt, men effektfullt. Og nok av utfordringer for den vordende "ingeniør-spiren". Og spillet koster ikke all verden heller - $20 forlanges det (omtrent 140,- kroner). En demo kan lastes ned fra utvikleren 2D Boy her . Se også en trailer for spillet under.


World of Goo Launch Trailer from Revogamersnet on Vimeo.

Komponenter