Stablet minne fra Samsung

Stablet minne fra Samsung

Oppfinnelsen er spesielt nyttig i bærbare pc-er.

Samsung har annonsert en ny type minneteknologi som lar selskapets minneavdeling «stable» minnekretser sammen. Teknologien benytter TSV (Through Silicon Via)-teknologi for å stable fire 512 Mbit DDR2-krester på toppen av hverandre for å danne det Samsung kaller WSP (Wafer Level Processes Stacked Package). Den totale lagringskapasiteten blir da på 2 GB per modul.

TSV-teknologien har flere fordeler enn bare å øke lagringskapasiteten på en rimelig måte. Blant andre fordeler som nevnes er lavere energiforbruk og at den nye pakningen gjør at minnemodulene blir mindre. Oppfinnelsen er kanskje spesielt nyttig i bærbare pc-er, der man ofte har bare et par spor for minne.

Samsung håper at selskapet kan utvide TSV-teknologien for å lage minnemoduler med større kapasitet. Neste mål for selskapet er å lage 4 GB-moduler ved hjelp av TSV/WSP. Dette skal visst være innen rekkevidde før 2010. De første modulene basert på denne teknologien skal settes i produksjon i løpet av andre halvdel av 2007, og være kommersielt tilgjengelige i løpet av 2008.

Les om: