Stang inn med iPhone

Stang inn med iPhone

Årets fotball-VM i Sør-Afrika er rett rundt hjørnet. Her er iPhone-programmene du må ha!

Nå er det ikke lenge igjen til et av årets absolutte høydepunkter for oss som er interessert i fotball.

11. juni sparkes det 19. verdensmesterskapet i fotball i gang i Sør-Afrika. Norge er ikke med, men hva gjør vel det, når fotballnasjoner som England, Brasil og Spania har kvalifisert seg?

Vi har samlet sammen noen av de beste programmene for deg som er interessert i fotball-VM og har iPhone.

Sjekk også ut Apples egen samling apps relaterte til fotball-VM på App Store.

GUIDE:

Følg engelsk fotball på iPhone

TV2 Sporten 2010 (last ned her)

TV2 Sporten-app er forsåvidt et "must" hele året rundt, men er også et godt, norsk alternativ som lar deg følge med på både nyheter og kamper. TV2 har rettighetene til en del av kampene under årets VM, derfor er det ganske sannsynlig at kanalen vil servere en haug med godbiter mens mesterskapet pågår. App-en er dessuten gratis!

Viasat Fotball Pub (last ned her)

En gratisapplikasjon som har en enkel, men genial oppgave: å finne nærmeste fotballpub som viser de kampene som Viasat har rettighetene til. Viasat og TV2 har fordelt årets 64 kamper likt mellom seg. Vi har kun testet app-en i Oslo, men den fungerer ypperlig.

- Genial app! Er ikke så glad i fotball, men er veldig glad i øl, skriver en fornøyd bruker på App Store.

South Africa 2010 tracker (last ned her)

Det finnes mange gratisprogrammer som gir deg oversikt over kamper, tabeller og resultater under fotball-VM. Nummer én i App Store er i skrivende stund South Africa 2010 tracker. Du kan sortere kampoversikten etter dato og grupper, og det finnes separate faner for gruppespillet og utslagsrundene.

World Cup 2010 SA (last ned her)

Litt lekrere grensesnitt får du i kampoversikts-programmer hvis du betaler noen kroner. Et godt alternativ på denne fronten er World Cup 2010 SA. App-en deg en fullstendig oversikt over kamper og resultater i enkelt og brukervennlig grensesnitt.

Andre lignende betalprogrammer er World Cup Schedule, World Cup App og Push South Africa.

Lonely Planet City Guide (Cape Town og Johannesburg)

Har du planer om å reise nedover til årets fotball-VM, kan det være kjekt å ha med en liten reiseguide i lomma. Lonely Planet har både reiseguider for Johannesburg og Cape Town. De koster 17 kroner hver.

Fifa World Cup (last ned her)

Selvsagt finnes det en haug med fotballspill på App Store. Fifa World Cup er det eneste offisielle spillet for årets fotball-VM. Her kan du lede landet ditt hele veien til topps. Koster 39 kroner på App Store.

X2 Football 2010 (last ned her)

Et annet spill til 39 kroner er X2 Football. Beskrives som et skikkelig action-fotballspill. Macworld.no har ikke testet det, men det får god omtale på App Store.

- Det beste fotballspillet til iPhone er nå enda bedre. Grafikken er mer detaljert, bevegelsene smidigere og det føles mer realistisk enn noensinne, skriver en bruker.

Who Wants To Be A Football Millionaire? (last ned her)

Dette er spillet for fotballnerdene; de som vet hvem som stod i mål for Brasil i VM 1982 og hvilket engelsk lag som er det eneste med grønne drakter. Spillet består av 15 brett med spørsmål om fotball fra hele verden. Du kan til og med ringe en venn! Koster 29 kroner.

LES OGSÅ:

Stabæk satser på iPhone-video

Har du noen VM-favoritter på App Store? Tips oss i kommentarfeltet nedenfor!