Star Defense klar for iPhone

Star Defense klar for iPhone

Spillet Star Defense for iPhone og iPod touch har alt som skal til for å bli en umiddelbar klassiker.

Spillutvikleren ngmoco:) (en forkortelse for Next Generation Mobile Company) er en av de store suksesshistoriene for Apple og deres iPhone-platform. ngmoco har bevist at det går an for små, uavhengige indie-utviklere å slå gjennom med sine produkter så lenge det finnes en god distribusjonskanal. Les: Apples iTunes AppStore.

ngcmoco ble faktisk grunnlagt av en tidligere EA-sjef med det for øye å utelukkende utvikle for iPhone. Og med over sju millioner nedlastinger kan man trygt si at det har vært en suksess.

ngcmoco har hatt litt drahjep underveis, riktignok. Firmaet har mottatt finansiell backing av venture-kapitalistene i KPCB, som også står bak det såkalt iFund på 100 millioner dollar, skapt utelukkende for å investere i iPhone-prosjekter.

LES OGSÅ: Sims 3 sluppet til Mac og iPhone

Hva er så spillet Star Defense? Star Defense er en meget vellykket variasjon over et kjent tema: Tower Defense-type spill.

Tredimensjonal verden

Det som gjør Star Defense interessant, er at brettet er en tredimensjonal verden - en liten klode som invaderes av aliens og der basen må beskyttes for enhver pris. Fem forskjellige typer forsvarstårn kan installeres, og gjerne begrenset i et visst antall per brett.

Tårnene kjøpes for midler man tjener ved å ødelegge de fiendtlige angriperene. Disse følger en forhåndsdefinert bane, som slynger seg rundt omkring på den lille kulen (og i ett tilfelle faktisk en kube). Tårnene plasseres langs denne banen, og man må tilegne seg en viss form for strategi for å nyttiggjøre seg disse effektivt.

LES OGSÅ: Ti store spill til iPhone

Poenget er at man må navigere rundt i denne 3D-verdenen for å beholde overblikket. Man kan zoome inn og ut, samt rotere den lille kulen med fingerberørelser på skjermen. Dette stadig skiftende blikket gjør spilet både annerledes og utfordrende. Etter hvert som man klarerer de forskjellige brettene, låses nye opp - en hel galakse til sammen.

Det finnes også en såkalt challenge-modus, som er en form for overlevelsesvariant av spillet der det gjelder å holde ut så lenge som mulig, samtidig som angrepene aksellererer i intensitet. Og etterhvert som man tjener opp penger kan tårnene oppgraderes i totalt tre trinn, med kraftigere våpen.

Flott grafikk

Grafikken er flott og flyter fint selv når det er mange ting som skjer samtidig på skjermen. Musikken er godt laget, om enn noe repetativ. Alt i alt et flott spill, pent gjort og godt utført. Garantert å gi mange timer spillglede for Tower Defense-type spillere.

ngmoco:) demonstrerte spillet på årets Apple utviklerkonferanse WWDC nylig, og planen er at man med den nye iPhone-programvaren skal kunne kjøpe flere brett etter hvert som man skrider frem.

Star Defense er allerede klarert for iPhone OS v3.0, og koster 35 kroner og kan lastes ned i AppStore her . Se også en demo-video fra AppVee under: