Steam gjør Mac til spill-pc

Steam gjør Mac til spill-pc

Valves distribusjonssystem for spill inntar Mac-plattformen.

I forrige uke begynte ryktene å gå om at Steam, Valves populære "App Store for spill", var på vei til Mac-plattformen. I går fikk flere teknonettsteder tilsendt bilder som så godt som bekrefter det. Det betyr at store spilltitler som Half-Life 2 og Left 4 Dead endelig kommer til Mac.

Valve Software står bak Steam-klienten, som blant annet gir tilgang til verdens mest brukte nettbutikk for spill. Brukere kan kjøpe, laste ned og kjøre spill fra Steam, og programmet laster automatisk ned de siste oppdateringene. I Steam-klienten ligger det også blant annet funksjoner for å spille mot andre på nettet, vennelister og muligheten til å laste ned demoer av mange av de mest populære spillene på tjenesten.

Storspill som Half-Life-serien, BioShock, Call of Duty-serien og Assassin's Creed er tilgjengelig via Steam. I tillegg får du på Steam tilgang til en enorm mengde spill fra uavhengige utviklere, gamle slagere og nye storspill fra de fleste av de store spillutgiverne. Frem til nå har nettjenesten kun vært tilgjengelig for Windows-baserte pc-er.

Nøyaktig hvilke spill som kommer til Mac og når de blir tilgjengelige er foreløpig ikke kjent. Etter teaser-bildene å dømme kan vi forvente oss en versjon av Half-Life 2 (sannsynligvis med de episodebaserte utvidelsene som har kommet til pc de siste årene), Portal, Team Fortress 2 og Left 4 Dead. Kanskje åpnes det også for at Mac-brukerne kan spille Counter Strike uten å måtte laste Windows via Bootcamp.

De første ryktene om at Steam var på vei til Mac dukket opp i forrige uke. Da ble det nemlig oppdaget filer i en ny betaversjon av Steam for Windows-pc-er med henvisninger til Mac OS X. I tillegg har Valve byttet ut ytelsesmotoren til WebKit, som Apple bruker på Safari på iMac og iPhone.

Valve Software kommer med mer informasjon på Game Developers Conference i San Franscisco mellom den 9. og 13. mars. Du kan lese mer om hvilke spill Valve Software tilbyr her.