Steve Jobs lanserte syltynn Ipad 2

Steve Jobs lanserte syltynn Ipad 2

Ipad 2 er klar for Norge om bare tre uker. Sjekk alle nyhetene i nettbrettet.

LONDON/OSLO: Apple har gjennomført årets første store lansering. Den første overraskelsen var at sjefen selv, sykemeldte Steve Jobs, kom på scenen da arrangementet startet.

Der lanserte han Ipad 2, som er 33 prosent tynnere og 15 prosent lettere enn forgjengeren.

Jobs fremholdt at 2011 blir kopistenes år, med henvisning til at alle nå kopierer Apples Ipad. Men Apple har ikke ligget på latsiden. Ipad 2 er totalt redesignet.

Tokjerneprosessor

For det første er prosessoren mye raskere, en prosessor Apple kaller A5 – forgjengeren het A4.

A5 er en dobbeltkjerneprosessor, og kan være opptil dobbelt så rask som A4. Den første dobbeltkjerneprosessoren i verden som nå er klar for salg i stort volum i en tavle-pc, ifølge Jobs.

Grafikkytelsen skal være opptil ni ganger raskere enn på første Ipad. Og ytelsesforbedringene skal ikke kreve mer batterikapasitet enn før. Vi snakker om 10 timers brukstid og 30 dagers standby før batteriet må lades opp.

Ipad 2 er 33 prosent tynnere enn forgjengeren, ned fra 13,4 til 8,8 mm. Dette betyr altså at iPad 2 er tynnere enn Iphone 4, som er 9,3 mm tykk.

De fleste nettbrettene som konkurrentene nå lanserer, tykkere enn den opprinnelige Ipad, ifølge Steve Jobs.

Og med 15 prosent vektnedgang skal modellen uten 3G nå veie cirka 578 gram, mot forgjengerens vekt på 680 gram.

Også hvit – og med kamera

Den nye Ipad-en kommer også i hvitt i tillegg til den tradisjonelle i sort. En overraskelse for mange i lys av at Apple ennå ikke har greid å få ut en hvit Iphone 4, som mange har etterlyst.

Dessuten kommer den med kamera – faktisk med to, ett foran og ett bak.

USA-prisen blir tross forbedringene beholdt på samme nivå som før, med en startpris på 499 dollar. Som før kommer Ipad-modellene med 16, 32 eller 64 gigabyte lagringsplass, med eller uten 3G.

Salgsstart i USA er satt til 11. mars, altså på fredag i neste uke.

Men denne gang er vi ikke nødt til å vente i 7-8 måneder før den blir tilgjengelig her til lands. Nå er vi med på listen over de 26 landene der Ipad 2 vil komme i salg 25. mars. Med andre ord bare fire måneder etter at den første Ipad-en kom i salg i Norge.

Blant tilbehøret som ble presentert i San Francisco, var HDMI-videoutgang, i form av en dock-kontakt som speiler skjermbildet ut via HDMI. Presentatører går lyse tider i møte. Og iPad 2-skjermen greier å vise HD-video i full 1080p-format.

Apple har også vist fram det nye operativsystemet Ios 4.3, som blir tilgjengelig for gratis nedlasting 11. mars. Les videre på neste side!

Les om:

Komponenter