Steve Jobs prøvde å skvære opp med Samsung

Steve Jobs prøvde å skvære opp med Samsung

Den tidligere Apple-sjefen tok kontakt med konkurrenten i fjor sommer.

Apple og Samsung krangler om patenter. Apple mener Samsung plagierer iPhone og iPad, mens Samsung mener Apple bruker en rekke av deres tele-patenter uten lov.

For øyeblikket slåss de to selskapene i retten i flere land, og det synes ikke som om en enighet mellom de to er nært forestående.

Nå har det imidlertid kommet frem at tidligere Apple-sjef Steve Jobs tok kontakt med Samsung i juli 2010 i et forsøk på å komme til enighet i patentstriden mellom de to selskapene.

- Samsung må ha visst

Richard Lutton, en senior direktør hos Apple og selskapets patentadvokat, fortalte en domstol i Sydney at Jobs tok initiativ til kontakt, men var ikke involvert i samtalene de to selskapene hadde om Samsung Galaxy-telefonen, rapporterer Bloomberg.

- Samsung er en viktig leverandør som vi har et seriøst forhold til. Vi ville gi dem en sjanse til å gjøre det som var rett, sa Lutton til retten under avhør fra Samsungs advokater.

Høringen i Australia omhandler Samsung Galaxy Tab 10.1 og hvorvidt den skal få lov til å komme i salg i landet. Samsung har allerede utsatt den australske lanseringen av Samsung Galaxy Tab 10.1 og gikk til motsøksmål mot Apple, med anklager om at iPad og iPhone bryter trådløspatenter eid av Samsung.

I tillegg til å ha begått flere patentbrudd, mener Apple at Samsung har gjort Galaxy Tab for lik iPad i form og størrelse, samtidig som til og med innpakningen er nærmest identisk med iPad-en. Se en sammenligning her.

En avgjørelse i Samsung Galaxt Tab 10.1-saken er ventet i neste uke. Tidligere denne uken sa Apple til retten at Samsung må ha vært klar over at de brøt deres patenter, skriver Macworld UK.

Vil stoppe iPhone 5

Det er ventet at Samsung vil sette i verk rettslige tiltak mot nestegenerasjons iPhone så fort den lanseres. Samsung hevder at så lenge Apple ikke dropper mobile telekommunikasjons-funksjoner, vil det være umulig for Apple å selge i-merkede produkter uten å bruke Samsungs patenter.

Apple og Samsung har saker pågående rundt omkring i hele verden, inkludert Nederland, Storbritannia og Japan. Alt i alt antas det å pågå over 20 saker mellom de to selskapene.

Komponenter