Steve Jobs tar ut permisjon til juni

Apple-sjef Steve Jobs tar ut permisjon på grunn av helsen.

Steve Jobs har helseproblemer.

Apples gründer og toppsjef Steve Jobs har tatt ut sykepermisjon frem til juni.

Spekulasjoner rundt Apple-CEO Steve Jobs' helsetilstand har versert lenge. Saken tilspisset seg da han selv kom med en offisiell uttalelse. Der forklarte han omstendighetene rundt en hormon-ubalanse i kjølvannet av at han ble operert for kreft i bukspyttkjertelen for noen år siden.

Apples styre har uttalt i den forbindelse at Jobs' helsetilstand er hans privatsak, og at styret har full tillit til Jobs.

Jobs valgte siden å ikke holde åpningstalen under årets Macworld Expo-konferanse, noe Phil Schiller tok seg av. Dette ga igjen grobunn for spekulasjoner rundt et generasjonsskifte i Apple, og hvem som eventuelt skulle bli Jobs' arvtaker.

LES OGSÅ: Apples Macworld-nyheter

Jobs har i sine siste offentlige opptredener vist at han har betrodde medarbeidere rundt seg, som også har fått lov til å markere seg i ulike sammenhenger. Og det er Apples Chief Operating Officer (COO) Tim Cook som tar over den daglige driften av selskapet mens Jobs nå tar permisjon frem til juni.

Cook gjorde akkurat samme jobben forrige gang Jobs var sykemeldt, og da i forbindelse med den nevnte kreftoperasjonen.

Jobs selv begrunner valget med ytterligere komplikasjoner forbundet med hormon-ubalansen, i tillegg til at alt oppstyret rundt hans helsetilstand er en stadig frustrasjon ikke bare for Jobs selv og hans familie, men for hele Apple. Via Apple.

Les om:

Komponenter