Stilig trådløst tastatur-alternativ

Stilig trådløst tastatur-alternativ

Logitech er på banen med nok et tastatur tilpasset Mac. Hvor godt er det?

Logitech diNovo Keyboard Mac Edition er et stilig tastatur med slanke linjer. Dette er egenskaper det deler med Apples nyeste tastaturgenerasjon, «aluminiums-tastaturene».

Men det skiller seg likevel fra Apples tastaturer ved at det har en håndleddsplate integrert i designen. Dette er noe jeg har savnet på de nye Apple-tastaturene og som jeg merket at jeg satte pris på da jeg begynte å bruke Logitech-tastaturet.

Mac-funksjoner

I funksjonstastlinjen øverst på tastaturet er det 19 funksjonstaster fra F1 til F19, samt en ESC-tast. Hele 17 av funksjonstastene er dessuten merket med spesielle Mac-funksjoner, som for eksempel å minske eller øke lysstyrken på skjermen, justere lydnivået fra høyttalerne, aktivere Exposé og Spaces, starte iTunes, Mail og Kalkulator og så videre.

LES OGSÅ: Lynraskt fra Logitech

Under installasjonen legges det inn et kontrollsenter for Logitech-tastaturet i Systemvalg. Her kan man blant annet bestemme om funksjonstastene skal fungere som ordinære funksjonstaster og at man må trykke en spesialtast merket fn for at spesialfunksjonene skal tre i kraft. Eller omvendt, at spesialfunksjonene er det vanlige, og at man man trykke fn-tasten for å få F1-, F2-, F3-funksjonene og så videre. Løsningen fungerer utmerket.

Lang batterilevetid

I kontrollpanelet får man også sjekket tilstanden til de fire AAA-batteriene i tastaturet. Logitech hevder at batteriene varer i hele tre år. Forutsetningen er at man skrur av tastaturet hver gang man stenger ned Mac-en. Dette gjøres med en liten bryter på baksiden av tastaturet.

Vi tipper de færreste vil makte å gjøre dette til en fast rutine. I hvert fall husket jeg aldri å gjøre det i testperioden. Likevel er det rimelig å anta at batterilevetiden er forholdsvis lang. Etter en måneds bruk av tastaturet står det fortsatt «Battery level: Full».

Samtidig minner vi om at Apples eget trådløse tastatur har innebygd strømsparefunksjon der tastaturet slår seg av automatisk når man ikke bruker det.

KLIKK 'NESTE' LESE MER OM HVOR «RASKT» TASTATURET ER:

Les om: