Stillegående Radeon HD 5670

Stillegående Radeon HD 5670

Nå skal selv de lydvare få kurant 3D-ytelsen i pc-en.

AMDs Radeon HD 5670 er et grafikkort som er av de enklere modellene i mellomklassen. Kortet er i stand til å gi kurant 3D-ytelse i spill og støtter DirectX 11, men uten det tar helt av. Heldigvis tar det heller ikke av med prisen, og du kan få grafikkort basert på HD 5670-prosessoren for godt under 1 000 kroner.

Nå har Powercolor lansert en Radeon HD 5670-modell som ikke slavisk følger referansedesignen. Det innebærer blant annet at Powercolor har valgt en annen kjøleløsning på kortet, mens klokkene kjører på standardhastighet: 785 megahertz på grafikkprosessoren og 1 000 megahertz på minnet.

Grafikkort som følger referansedesignen er gjerne utstyrt med i overkant støyende kjøleløsninger. Powercolor har i stedet valgt å utstyre PCS+ HD 5670 med en kjøler utstyrt med en vifte på hele 92 millimeter. Dermed kan viften kjøre på lavere hastighet, samtidig som den flytter like mye luft som en mindre og mer støyende kjøler. Powercolor har tidligere brukt en variant av den samme kjøleren på flere av sine stillegående grafikkort.

Det er ventet at Powercolor PCS+ HD 5670 skal være klart for salg i løpet av februar. Noen pris er enn så lenge ikke kjent, men vi tør gjette på en pris rundt 900 kroner.

Les om: